ΠΕΙΡΑΙΑΣ 17/6/2015
Προς:
ΙΚΑ Ν. Κόσμου – Τμήμα Εσόδων
ΤΑΠΙΤ – Γ΄Δ/νση Παροχών Τομέα Μετάλλου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Διοίκηση Ι.Κ.Α.
ΘΕΜΑ: “΄Ελεγχος Μεταλλουργικών Επιχειρήσεων“
Παρακαλούμε όπως ορισθεί άμεσα από την υπηρεσία σας αρμόδιος υπάλληλος ελέγχου της Μεταλλουργικής εταιρείας ΚΑΖΑ – ΕΛΛΑΣ με έδρα τον Ν.Κόσμο Ατιικής, οδός Ραυτοπούλου αρ.19.
Η συγκεκριμένη εταιρεία ενώ απασχολεί μεταλλεργάτες, τους αναφέρει ως ανειδίκευτους και δεν τους ασφαλίζει στον κλάδο Πρόνοιας του ΤΑΠΙΤ.
Θεωρούμε ότι ο έλεγχος αυτός πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί ο χώρος εργασίας, μετά και την απόλυση εργαζόμενου για διεκδίκηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του, έχει μετατραπεί σε εργασιακή ζούγκλα.
Η αναρμοδιότητα που θεωρεί το ΙΚΑ Ν. Κόσμου ότι έχει γι αυτόν τον έλεγχο και η διαφορετική άποψη του ΤΑΠΙΤ, έχουν φέρει τους ασφαλισμένους μεταξύ σφύρας και άκμονος.
Παρακαλούμε για άμεσες ενέργειές σας και διευθέτηση του θέματος της αρμοδιότητας σας κατ΄εφαρμογή του Ν.4225/2014.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Μ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ
