Ενημέρωση

ΟΧΙ στο κλείσιμο του Εργοστασίου Υαλουργίας «ΓΙΟΥΛΑ»

Περαιάς, 21/03/2024

Απαιτούμε διασφάλιση της λειτουργίας του, των εργαζομένων και των θέσεων εργασίας τους.

Η ΠΟΕΜ καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης του εργοστασίου της ΓΙΟΥΛΑ, θυγατρική του Πορτογαλικού Ομίλου ΒΑ Glass, με την οποία αποφασίστηκε ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση η διακοπή της παραγωγικής διαδικασίας του εργοστασίου στο Αιγάλεω με πρόσχημα το υψηλό εργατικό κόστος που έχει ως αποτέλεσμα 300 περίπου εργαζόμενοι να χάνουν την δουλειά τους.

Για μας δεν υπάρχει καμία λογική στην αιφνίδια απόφαση του δεύτερου Υαλουργικού Ομίλου στο κόσμο, όπου επικαλούμενος ζημιές θέλει  να βάλει λουκέτο στο μοναδικό εργοστάσιο στην χώρα μας που λειτουργεί  περίπου 75 χρόνια  και με προσωπικό που στην πλειοψηφία του εργάζεται τουλάχιστον 20 χρόνια.

Η ΠΟΕΜ καλεί όλους του εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο Σωματείο τους,  να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους έναντι της συγκεκριμένης επίθεσης από την εργοδότρια εταιρεία και να παλέψουν ώστε να παραμείνει ανοιχτό το εργοστάσιο.

Καλούμε τη Διοίκηση του εργοστασίου να ανακαλέσει την εν λόγω απόφαση που καταδικάζει εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία και τις οικογένειες τους στην ανέχεια και την εξαθλίωση.

Καλούμε την πολιτεία να παρέμβει άμεσα ώστε να βρεθεί λύση και το μοναδικό στη χώρα μας εργοστάσιο υαλουργίας να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του.

ΠΟΕΜ

3718.ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΜ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΥΑΛΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΟΥΛΑ