Ενημέρωση

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ-ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Πειραιάς 9/11/2023

ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Η Ομοσπονδία μας έχει σταθεί και στέκεται αποφασιστικά στους αγώνες των εργαζομένων στα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Σκαραμαγκά για τη διασφάλιση της εργασίας τους και τα δικαιώματά τους.

Μια νέα εξέλιξη εκ μέρους του νέου εργοδότη κ. Προκοπίου, πυροδοτεί νέες απόλυτα δικαιολογημένες αντιδράσεις των εργαζομένων.

Η εργοδοσία του ναυπηγείου καλεί εργαζόμενους να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας με την προϋπόθεση να παραιτηθούν από την ιδιότητα μέλους του Σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ».

Η εργοδοτική αυτή απαίτηση είναι ανήκουστη και προκλητική και ως τέτοια την καταγγέλλουμε.

Τέτοιες μεθοδεύσεις δεν δημιουργούν κλίμα προόδου και συναίνεσης για την ανάπτυξη του ναυπηγείου σε υγιείς βάσεις μαζί με τους εργαζόμενους που προσφέρουν την πολυετή τεχνογνωσία τους και αποτελούν το κύριο κεφάλαιο για την εταιρία.

ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ είναι απαίτηση των εργαζόμενων όλου του κλάδου και δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε το δικαίωμα της ενότητας, της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας που μόνο με τα Σωματεία μας μπορούμε να διασφαλίσουμε.

Καλούμε την πλευρά της εργοδοσίας να αναθεωρήσει την αντεργατική της στάση και καλούμε επίσης, το Υπουργείο Εργασίας να επιβάλλει τη νομιμότητα υποστηρίζοντας το κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων στην ελεύθερη άσκηση της συνδικαλιστικής τους δράσης μέσα από το Σωματείο τους.

Η Ομοσπονδία μας από κοινού με την ΓΣΕΕ και το Σωματείο των Εργαζομένων θα αγωνιστεί προς αυτή την κατεύθυνση, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια και όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να μην περάσουν αυτές οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις.

Π.Ο.Ε.Μ.

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΜ – ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! (09.11.2023)