Ενημέρωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ.

Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν πλέον την τραγική κατάσταση με τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας. Το πρόβλημα έχει γιγαντωθεί και η κραυγή αγωνίας μας δυστυχώς δεν εισακούεται.

Ακόμη ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του δουλεύοντας μέσα σε μια βάρκα μόνος του, κάτω από τον ήλιο παρά τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, για να εκτελέσει εργασίες υποστήριξης βαφέων χωρίς αυτή να είναι η ειδικότητά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, o συνάδελφος ανήκε στις ευπαθείς ομάδες και λόγω του βεβαρημένου ιατρικού ιστορικού του, είχε απαλλαγεί από βαριές και ανθυγιεινές εργασίες και για τον λόγο αυτό είχε αλλάξει και ειδικότητα.
Η εταιρεία αντί να τον προστατεύσει και να εφαρμόσει τα όσα ρητά ορίζει η εργατική νομοθεσία ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες που ανήκε ο συνάδελφος μας, όχι μόνο δεν τον απάλλαξε με παύση εργασιών και αποχώρηση από την εργασία του, αλλά τον κράτησε και υπερωρία.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στην οικογένειά του, τους φίλους του και στους συναδέλφους του στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Ζητάμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών της νέας αυτής τραγωδίας, την απόδοση ευθυνών όπου αυτές αναλογούν, την τιμωρία των υπευθύνων και για πολλοστή φορά, ζητούμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων καθώς και την εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους εργασίας, ώστε να σταματήσουμε να θρηνούμε θύματα.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.Μ.