Ενημέρωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΚΣ

Η παρεμπόδιση άσκησης του συνδικαλιστικού δικαιώματος και της συνδικαλιστικής δράσης είναι απαράδεκτα γεγονότα για μια ευρωπαϊκή χώρα τον 21ο αιώνα.
Και όμως, αυτές οι πρακτικές εκφοβισμού και παρεμπόδισης εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων συμβαίνουν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με ευθύνη του Ναυτικού Κλιμακίου Σκαραμαγκά (ΝΚΣ).
Καταγγέλλουμε την αντιθεσμική και αντιδημοκρατική αυτή συμπεριφορά και στάση και απαιτούμε από τη Διοίκηση του ΝΚΣ να σταματήσει άμεσα την άσκηση τέτοιων πρακτικών που επιπλέον είναι και παράνομες.
Η είσοδος μελών της Διοίκησης του Σωματείου στους χώρους εργασίας, η παρουσία τους στα γραφεία του Σωματείου, η ενημέρωση και η στήριξη των συναδέλφων τους, είναι διαδικασίες νομικά κατοχυρωμένες (ν. 1264/1982).
Η ΠΟΕΜ καλεί και ΑΠΑΙΤΕΙ από τη Διοίκηση του ΝΚΣ να αναθεωρήσει τη στάση της και να υπερασπιστεί μαζί με τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι.
Οι συνάδελφοι μας, εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, δεν θα σιωπήσουν και δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους στην εργασία, στην ασφάλιση, στην υγεία και στην ασφάλεια στους χώρους εργασίας τους.
Είναι βαθιά γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και μέλη του Σωματείου “Η ΤΡΙΑΙΝΑ“ είναι μόνοι τους.
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι είμαστε στο πλευρό τους, έτοιμοι να διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία του δίκαιου αγώνα τους.

Π.Ο.Ε.Μ.