Ενημέρωση

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 25/11/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η βία κατά των γυναικών, ένα καθημερινό παγκόσμιο φαινόμενο, που στη χώρα μας έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και που με το πέρασμα του χρόνου διαρκώς αυξάνει …. παίρνοντας τη μορφή μιας δεύτερης πανδημίας, πολλές φορές αόρατης.
Καταγγέλλουμε κάθε μορφής βίας κατά των γυναικών, απ΄όπουδήποτε κι αν προέρχεται, στο οικείο περιβάλλον ή στο χώρο εργασίας.
Καταδικάζουμε κάθε υποτιμητική συμπεριφορά, κάθε παρενόχληση που μπορεί να συμβαίνει στην ιδιωτική και την εργασιακή ζωή των γυναικών.

Ενάμιση χρόνο, με την επικύρωση και στην Ελλάδα, της Σύμβασης 190 – για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον χώρο εργασίας, υπάρχουν πολλά βήματα ακόμα που πρέπει να γίνουν και δραστικότερα μέτρα που πρέπει να παρθούν.
Η εξάλειψη κάθε μορφής βίας κατά των γυναικών είναι βασικός παράγοντας για την ισότητα, την ανάπτυξη και την ευημερία μιας κοινωνίας και σε αυτήν την κατεύθυνση χρειάζεται να κινηθεί η Πολιτεία και όλοι οι φορείς.

Στεκόμαστε δίπλα στα θύματα βίας στους χώρους δουλειάς, καμμία ανοχή στην παρενόχληση, τη βία και τη συγκάλυψη.
Κανένα στόμα κλειστό, η σιωπή εδώ δεν είναι χρυσός.
Ο αγώνας για την εξάλειψη της βίας είναι αγώνας για την ελευθερία.

Π.Ο.Ε.Μ.