Ενημέρωση

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ολομέλεια της Διοίκησης της ΠΟΕΜ, στη συνεδρίαση της στις 11 Οκτωβρίου 2022, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή όλου του κλάδου του Μετάλλου, στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 9 Νοεμβρίου 2022.

Οι τεράστιες και ανεξέλεγκτες αυξήσεις στα τρόφιμα, την ενέργεια και στα είδη πρώτης ανάγκης έχουν οδηγήσει σε συνδυασμό με τους καθηλωμένους μισθούς εκατομμύρια εργαζόμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η κυβέρνηση και οι εργοδότες έχουν τεράστια ευθύνη και πρέπει επειγόντως να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του κόστους ζωής διασφαλίζοντας αυξήσεις στους μισθούς , έκτακτη ενίσχυση στήριξης για οικογένειες που αγωνίζονται άνισα απέναντι στη κρίση, ανώτατο όριο στις τιμές βασικών αγαθών και υπηρεσιών, δίκαιη φορολογία και αναδιανομή πλεοναζόντων κερδών και πλούτου.

Χρέος του Συνδικαλιστικού Κινήματος της χώρας παρά τις επιθέσεις που έχει δεχτεί και δέχεται με τη κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και με το σύνολο της εργατικής τάξης να αντιπαλέψει αυτή τη λαίλαπα που διαλύει τον παραγωγικό ιστό της χώρας.

Ο κλάδος του Μετάλλου, κλάδος που για πολλά χρόνια δέχεται ανηλεή χτυπήματα, με ανεργία, κλείσιμο παραγωγικών μονάδων και ξεπούλημα άλλων, χωρίς κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, θα πρέπει να είναι πρωτοπόρος σε αυτή τη μάχη.

Διεκδικούμε:

• Υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας στον κλάδο του μετάλλου
• Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
• Μέτρα στήριξης της Ναυπηγικής και Αμυντικής Βιομηχανίας της χώρας, απεμπλοκή από το ενιαίο μισθολόγιο.
• Εφαρμογή των νόμων για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, διεύρυνση των μέτρων προστασίας, όχι άλλο αίμα εργαζομένων στο βωμό του κέρδους των εργοδοτών.
• Μέτρα στήριξης των ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων , των οικονομικά ασθενέστερων.
• Συγκράτηση και μείωση των αγαθών λαϊκής κατανάλωσης προκειμένου να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες διαβίωσης τους οι οικογένειες.
• Επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, πρέπει να μπεί ένα τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα της μισθωτής εργασίας.
• Όχι στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ , των ΕΑΣ
• Όχι στο κλείσιμο και το ξεπούλημα των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας της χώρας.
• Μείωση της φορολογίας στη βενζίνη και το πετρέλαιο θέρμανσης.
• Πάταξη της αισχροκέρδειας στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας με τα υπερκέρδη σε βάρος των καταναλωτών.

Αγωνιζόμαστε:

• Ενεργοποίηση του ΣΕΠΕ, με ελέγχους στους τόπους εργασίας
• Αυξήσεις μισθών και ημερομισθίων που θα καλύπτουν το κόστος αξιοπρεπούς διαβίωσης των οικογενειών
• Μείωση του ΦΠΑ στα είδη βασικής διατροφής καθώς και στα υγρά καύσιμα
• Φθηνή στέγη για όλους με άμεσα μέτρα που θα στοχεύουν στην αναχαίτηση του κόστους στέγασης που θα ελαφρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό των οικογενειών .

Καλούμε όλους τους Μεταλλεργάτες να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στην
24ωρη απεργία της 9 Νοέμβρη καθώς και στα συλλαλητήρια στην Αθήνα στις 11:00 στη Πλατεία Κλαυθμώνος καθώς και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Για την Διοίκηση της ΠΟΕΜ

Ο Πρόεδρος Ο Γ.Γραμματέας
Παναγιώτης Δούκας Μάρκος Κοντιζάς