Ενημέρωση

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 6/10/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη θλίψη πληροφορούμαστε σε καθημερινή βάση για εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν στη χώρα μας.
Συνάδελφοί μας βιοπαλαιστές πληρώνουν με τη ζωή τους τον αγώνα τους για επιβίωση.
Χθες, 40χρονος εργαζόμενος μηχανικός στα Μεταλλεία Βωξίτη στη Φωκίδα, καταπλακώθηκε από βράχο στην κεντρική στοά των Μεταλλείων κατά τη διάρκεια ελέγχου της στοάς … ΄Ενας ακόμη νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του και μια ακόμη οικογένεια βυθίστηκε στο πένθος και την απόγνωση ..

Ζητούμε την απόδοση ευθυνών για το τραγικό συμβάν και την διεξοδική εξέταση των μέτρων ασφαλείας που τηρούσε η επιχείρηση για τους εργαζόμενους.
Ζητούμε από την Πολιτεία, από τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Εργασίας, ΣΕΠΕ κ.λ.π.), την αύξηση των ελέγχων στους χώρους δουλειάς, την επιβολή αυστηρών κυρώσεων όπου δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα, διαρκή επαγρύπνηση και ενασχόληση από τους ειδικούς και τους υπεύθυνους που έχει ορίσει η Πολιτεία για το σημαίνον ζήτημα της ασφάλειας των εργαζόμενων στην εργασία τους.

Εν έτει 2022 είναι θλιβερό να μην επιστρέφουν οι εργαζόμενοι στις οικογένειές τους από την αδιαφορία, τις ελλείψεις και τις αυθαιρεσίες των επιχειρήσεων.
Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου μας και ευχόμαστε να είναι ο τελευταίος που πληρώνει με τη ζωή του τον αγώνα του για το μεροκάματο.

Π.Ο.Ε.Μ.