Ενημέρωση

ΟΧΙ στην απαξίωση του εργοστασίου των Ε.Α.Σ. στον Υμηττό – Διαμαρτυρία στο Υπουργείο Οικονομικών 23 του Ιούνη

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 22/6/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ στην απαξίωση του εργοστασίου των Ε.Α.Σ. στον Υμηττό.

Διασφάλιση της λειτουργίας των γραμμών παραγωγής του,
των εργαζομένων και των θέσεων εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, εδώ και 1,5 σχεδόν χρόνο, αγωνίζονται για τη συνέχεια λειτουργίας των γραμμών παραγωγής του εργοστασίου στον Υμηττό και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.
Δεν είναι αντίθετοι στη μετεγκατάσταση του εργοστασίου υπό την προϋπόθεση να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού των γραμμών παραγωγής πυρομαχικών, τα οποία είναι αναγκαία για την εφοδιαστική αλυσίδα των ενόπλων δυνάμεων.
Είναι αντίθετοι όμως στη μεθοδευμένη και συστηματική διαδικασία απαξίωσης του εργοστασίου στον Υμηττό, το οποίο σήμερα αντί να παράγει έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο χώρο τηλεοπτικών παραγωγών οι οποίες γίνονται στους άλλοτε παραγωγικούς χώρους.
Επίσης είναι αντίθετοι στη μη ύπαρξη σχεδίου μετεγκατάστασης, στο μη καθορισμό χώρου μετεγκατάστασης και στη μη έναρξη εργασιών υποδοχής των μηχανημάτων που θα μετεγκατασταθούν μέχρι τις 31.12.2022, σύμφωνα με την εξαγγελία του Πρωθυπουργού που έγινε στις 3 Απρίλη 2021.
Οι εργαζόμενοι των Ε.Α.Σ. στον Υμηττό με αγανάκτηση για την υποβάθμιση της εξειδικευμένη εργασίας τους και με αβεβαιότητα για το εργασιακό τους μέλλον, θα βρίσκονται την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 κάτω από το Υπουργείο Οικονομικών για να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν συνάντηση με τον Υπουργό.
Η Π.Ο.Ε.Μ. από τη πρώτη στιγμή είναι αλληλέγγυα και συμπαραστάτης στον αγώνα τους και θα βρίσκεται με αντιπροσωπεία μαζί με τους εργαζόμενους στο Υπουργείο.

Π.Ο.Ε.Μ.