Ενημέρωση

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 11:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 13Ης ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Για δύο σχεδόν χρόνια οι εργαζόμενοι στη Λάρκο , δίνουν αγώνα ζωής προκειμένου να μην επιτρέψουν το σταμάτημα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, τις απολύσεις , τις διαθεσιμότητες , τις μισθολογικές περικοπές.
Δόθηκαν μάχες προκειμένου να αναδειχθούν με αποδείξεις το ποιοι και με ποιους τρόπους υποθήκευσαν το μέλλον της εταιρείας, αφήνοντας να χαθούν δισεκατομμύρια ευρώ , μη αναπτύσσοντας την εταιρεία σύμφωνα με τις αποδεδειγμένες δυνατότητες της.
Ανέξειξαν ότι εξ αιτίας της συνειδητής απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ, είχαν 80 συναδέλφους που έχασαν τη ζωή τους στη δουλειά και εκατοντάδες σακατεμένους και νεκρούς από επαγγελματικές ασθένειες.
Η εταιρεία βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση όχι για να μεγιστοποιήσει το τίμημα πώλησης αφού οι εγκαταστάσεις σε εργοστάσιο και μεταλλεία είναι σε μη λειτουργική κατάσταση , εγκαταλειμμένες και απαξιωμένες, αν και η τιμή του νικελίου είναι στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας, αλλά για να την απαξιώσει και να πέσει το αντίτιμο ώστε να ξεπουληθεί σε « επενδυτές » οι οποίοι θα κάνουν ότι θέλουν και με όσους εργαζόμενους θέλουν και με όποιους όρους θέλουν.
Η κυβέρνηση εμπαίζει δύο χρόνια τους εργαζόμενους, μέχρι το τέλους του έτους θα πραγματοποιήσει τους διαγωνισμούς εκποίησης, χωρίς να έχει διασφαλίσει τόσο τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας και την ανάπτυξη της, όσο και τις θέσεις εργασίας, τα δικαιώματα των εργαζομένων καθώς και την καταβολή των χρωστούμενων σε αυτούς.

Η ΠΟΕΜ ενώνει τη φωνή της με των συναδέλφων της ΛΑΡΚΟ, στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 13 Νοεμβρίου 2021 ώρα 11:00 ζητώντας από την κυβέρνηση:
– Διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ
– Διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η ΠΟΕΜ απαιτεί να σταματήσει η κυβέρνηση το ξεπούλημα των επιχειρήσεων που αποτελούν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και καλεί τα σωματεία μέλη της να δείξουν έμπρακτα τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

Π.Ο.Ε.Μ