Ενημέρωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ Ε.Α.Σ. ΑΙΓΙΟΥ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 1/10/2021

Τη στιγμή που η χώρα δαπανά υπέρογκα ποσά για αμυντικές δαπάνες και «αγορές του αιώνα», η εγχώρια αμυντική βιομηχανία απαξιώνεται και συρρικνώνεται.
Την εξαγγελία του κλεισίματος του εργοστασίου του Υμηττού των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων χωρίς να υπάρχει σχέδιο μετεγκατάστασής του, ακολουθεί η παραγωγική απαξίωση του δεύτερου μεγαλύτερου εργοστασίου των Ε.Α.Σ., αυτού του Αιγίου.
Όλα αυτά μόνο ως κωμικοτραγικά μπορούν να χαρακτηριστούν, αφού η διοίκηση προ ολίγων ημερών ανακοίνωσε πρόθεση ανάθεσης παραγγελιών του Υπ.ΕΘ.Α. προς τα Ε.Α.Σ ύψους 772 εκ. €.
Κάτω από τις αντιδράσεις των εργαζομένων, του Σωματείου, της τοπικής κοινωνίας και των φορέων, η διοίκηση υπαναχώρησε στο ζήτημα της απόλυσης 36 συναδέλφων συμβασιούχων (εργαζόμενοι μέσω εργολάβου), αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι αυτοί δεν συνεχίζουν να βρίσκονται σε ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το εργασιακό τους μέλλον.
Η Π.Ο.Ε.Μ. στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των Σωματείων και των εργαζομένων των Ε.Α.Σ. για ανάπτυξη της μοναδικής Ελληνικής βιομηχανίας παραγωγής πυρομαχικών και όπλων και απαιτεί να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των «εργολαβικών» εργαζόμενων με την προκήρυξη διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ για μόνιμες προσλήψεις, τις οποίες η εταιρία έχει άμεση ανάγκη.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Μ.