Ενημέρωση

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΖΑΝΕΤΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΝΙΚΟΥ ΤΖΑΝΕΤΗ

Η εταιρεία EDILMAC προχώρησε στην παράνομη και καταχρηστική απόλυση του συναδέλφου Νίκου Τζανετή επειδή ο συνάδελφος και εργαζόμενος στην εταιρεία, ως τεχνικός ασφαλείας, με μοναδικό γνώμονα την προστασία της ζωής και της υγείας των συναδέλφων του , είχε υποβάλλει όπως το καθήκον του πρόσταζε πλήθος παρατηρήσεων στην Επιθεώρηση Εργασίας, αναφορικά με τους σοβαρούς κινδύνους και τα προβλήματα που εγκυμονούν τα ελλιπή μέτρα προστασίας για την υγεία και ασφάλεια καθώς και για τις φθορές στο μηχανολογικό εξοπλισμό.
Η υπεύθυνη στάση του συναδέλφου είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση του από την εταιρεία.
Θεωρούμε αυτή την απόλυση παράνομη και καταχρηστική. Η υγεία και η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων πρέπει να είναι κυρίαρχο μέλημα και των εργοδοτών και της πολιτείας.
Η απόλυση αυτή είναι άλλο ένα χτύπημα στο συνδικαλιστικό κίνημα, με απολύσεις και εκφοβισμούς θέλουν να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους, ώστε να μη μιλάνε και να μη διεκδικούν.
Η ΠΟΕΜ, στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα του Συνδικάτου Εργ/λων Λατομείων Β.Ελλάδας και της Ο.Μ.Ε και απαιτεί την άμεση ανάκληση της παράνομης και καταχρηστικής απόλυσης του Νίκου Tζανετή.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Μ