Ενημέρωση

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

13/4/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ
Η ΠΟΕΜ καταγγέλλει την αναιτιολόγητη απόλυση του μέλους της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Αντωνίου Θεολόγου από την επιχείρηση ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ ΑΒΕΤΕ.
Σε μία εποχή που ο Covid 19 σαρρώνει τους εργασιακούς χώρους, ο συνάδελφος μετά από τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν στην επιχείρηση ζήτησε διενέργεια τέστ προκειμένου να προφυλαχτούν οι εργαζόμενοι.
Μέχρι να βγούν τα αποτελέσματα του τέστ και να ενημερωθεί ότι είναι αρνητικό το αποτέλεσμα απουσίασε μία ημέρα από την εργασία του.
Όταν ειδοποιήθηκε μεσημέρι από την επιχείρηση ότι το τεστ ήταν αρνητικό , προσήλθε κανονικά την επομένη το πρωί στην εργασία του, καλέστηκε στο γραφείο του Διευθυντή και ο λογιστής της επιχείρησης του ανακοίνωσε την απόλυση του με την δικαιολογία ότι «δεν υπάρχει δουλειά», αν και ο ίδιος καθημερινά είχε αντικείμενο εργασίας στο οποίο ανταποκρινόταν πάντα , χωρίς να έχουν εκφραστεί παράπονα από τους υπεύθυνους.
Θεωρούμε ότι η απόλυση του συναδέλφου είναι παράνομη και καταχρηστική και ζητούμε την άμεση ανάκληση της.
Στους εργασιακούς χώρους επιβάλλεται να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για τους εργαζόμενους και να τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Π.Ο.Ε.Μ