Ενημέρωση

Η ΠΟΕΜ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Επί 12 μήνες οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ δίνουν τον μεγάλο αγώνα για την διατήρηση της λειτουργίας της επιχείρησης και της διασφάλισης των θέσεων εργασίας τους . Δυστυχώς, η κυβέρνηση εμμένει στην απόφαση της ότι η ΛΑΡΚΟ ή πωλείται σε ιδιώτες ή κλείνει. Σε μία εποχή μάλιστα που η τιμή του νικελίου έχει φτάσει τις 19.000$/ton με δυνατότητα παραγωγής 1.600 ton/μήνα , δηλαδή μπορεί να παράγει , να είναι κερδοφόρα και να πληρώνονται οι εργαζόμενοι.
Δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι να μη έχουν καμία σαφή απάντηση για το τι θα γίνει με το μέλλον τους στην εταιρεία, αν θα αποζημιωθούν , με τι ποσά θα γίνει αυτό, τι θα γίνει με τις θέσεις εργασίας, τι θα γίνει με τους εργαζόμενους που βρίσκονται ηλικιακά κοντά στη συνταξιοδότηση, πόσοι εργαζόμενοι θα επαναπροσληφθούν από τον ειδικό διαχειριστή, τι θα γίνει με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ποιο θα είναι το μέλλον αυτών που δεν θα επαναπροσληφθούν αλλά καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΛΑΡΚΟ μέσω του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών.
Τι θα γίνει σε σχέση με την καταβολή των απαιτήσεων των εργαζομένων, που προκύπτουν από την διακοπή των ιδιωτικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων.
Η ΠΟΕΜ αλληλέγγυα στον αγώνα και την αγωνία των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, ζητά τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου, είναι αδιανόητο να λέγεται ότι η συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ εξαρτάται από το αν θα πωληθεί.
Ο ορυκτός πλούτος της χώρας δεν θα πρέπει να χαριστεί σε «σωτήρες επενδυτές».
Στόχος όλων πρέπει να είναι η συνέχιση λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και η διατήρηση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.
Είναι απαράδεκτο να μη καταβάλλονται από τους εργολάβους τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους .
Η ΠΟΕΜ ζητά ειλικρινή διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη σωτηρία της ΛΑΡΚΟ και για την διασφάλιση των εργαζόμενων σε αυτή.
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΜ