Ενημέρωση

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΜ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Σ.Ε.Κ.Π.Υ κ.ΡΟΖΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Προς
Πρόεδρο Σ.Ε.Κ.Π.Υ
κ.Ροζολή
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Μ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Σ.Ε.Κ.Π.Υ κ. ΡΟΖΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΏΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

Με αφορμή την συνέντευξη του κ.Ροζολή προέδρου του Σ.Ε.Κ.Π.Υ και τις δηλώσεις του για το τι μπορεί να κατασκευαστεί από αμυντικό υλικό στην Ελλάδα και στις αμυντικές και ναυπηγικές βιομηχανίες γενικότερα, θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τον κ.Ροζολή ότι πριν κάνει δηλώσεις απαξιώνοντας τους πάντες και τα πάντα, θα έπρεπε να ρωτήσει αν μη τι άλλο για να μάθει ότι:
Στα Ελληνικά Ναυπηγεία έχουν κατασκευαστεί και κατασκευάζονται πολεμικά πλοία από έλληνες εργαζόμενους, τα οποία έχουν αξιολογηθεί ως άριστα σε αξία και επιδόσεις από το Πολεμικό Ναυτικό και συνεχίζουν να κατασκευάζονται .
‘Εχουν κατασκευαστεί υποβρύχια τεχνολογίας αιχμής που κάνουν την δουλειά τους και αυτά όπως και οι ΤΠΚ άριστα στο Αιγαίο και όπου αλλού χρειαστεί.
Αναβαθμίζονται μονάδες του στόλου που τις καθιστούν ισχυρότερες και πιο εξελιγμένες δίνοντας τους τεράστια προστιθέμενη αξία όπου επιχειρούν.
Επίσης τον ενημερώνουμε ότι από Έλληνες εργαζόμενους στα Ε.Α.Σ κατασκευάζονται πυρομαχικά που χρησιμοποιούν όλα τα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και οπλισμός που χρησιμοποιείται από τον Ελληνικό Στρατό, όπως και αντιαεροπορικά συστήματα.
Θέλουμε επίσης να του θυμίσουμε ότι από έλληνες εργαζόμενους, σε ελληνική αμυντική βιομηχανία (ΕΛΒΟ) κατασκευάστηκαν πολλά από τα οχήματα που χρησιμοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις.
Επίσης πιθανολογούμε ότι δεν γνωρίζει και γι΄αυτό το λόγο τον ενημερώνουμε ότι από έλληνες εργαζόμενους εδώ και χρόνια στην ΕΑΒ κατασκευάζεται μεγάλο ποσοστό των αεροσκαφών F16, C130, ελικοπτέρων καθώς και μεγάλο κομμάτι από άλλους τύπους αεροσκαφών έχουν κατασκευαστεί και κατασκευάζονται.
Επίσης πιθανολογούμε ότι δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν σημαντικές ιδιωτικές επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας που παρέχουν υψίστης ασφαλείας συστήματα στην άμυνα της χώρας.
Επομένως κ. Πρόεδρε, οι έλληνες εργαζόμενοι καθώς και οι ελληνικές εταιρείες που ασχολούνται με το αμυντικό υλικό είτε είναι πλοίο , είτε αεροπλάνο , είτε οποιοδήποτε όχημα ή πυρομαχικά είναι ικανές να κατασκευάσουν και φρεγάτες και καταδρομικά και περιπολικά πλοία και μαχητικά και μεταγωγικά αεροσκάφη και ελικόπτερα και drones μη επανδρωμένα και ειδικά και εξελιγμένα οχήματα καθώς και οπλισμό και πυρομαχικά.
Το θέμα είναι να αποφασίσει το ελληνικό κράτος να τους εμπιστευτεί ακόμη περισσότερο δίνοντας τους μεγαλύτερο μερίδιο κατασκευής αμυντικού υλικού.
Όσο για εσάς κ. πρόεδρε, εξ αιτίας της θέσης που κατέχετε θα έπρεπε να έχετε φροντίσει να έχετε άμεση επικοινωνία μαζί τους ώστε να ξέρετε επακριβώς για το τι γίνεται στις αμυντικές και ναυπηγικές βιομηχανίες, για τις δυνατότητες που έχουν , για την τεχνογνωσία και την εμπειρία του προσωπικού τους και μετά να εκφέρετε απόψεις που απέχουν έτη φωτός από την πραγματικότητα και βέβαια δεν βοηθούν στην ανάπτυξη αυτών των επιχειρήσεων.

Για την Ε.Ε της Π.Ο.Ε.Μ
Ο Πρόεδρος Ο Γ.Γραμματέας
Δημήτρης Τσόκας Μάρκος Κοντιζάς