Ενημέρωση

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα μέρος των μέτρων που θέλει να επιβάλλει σ΄ ότι αφορά τα εργασιακά δικαιώματα και το συνδικαλιστικό νόμο.
Υποστηρίζουν δήθεν ότι ο νόμος έχει πλέον ξεπεραστεί και θέλουν «για το καλό μας» να τον «εκσυγχρονίσουν» γυρνώντας σε εργασιακό μεσαίωνα.
Ο εκσυγχρονισμός ξεκινά με :
10ωρη εργασία χωρίς πρόσθετη αμοιβή με αντάλλαγμα ρεπό ή μείωση ωραρίου εντός 6μηνου. (αφ΄ενός μεν να συνεχίζονται οι εξευτελιστικοί μισθοί, αφετέρου δε να χάνουν οι εργαζόμενοι από 25% για τις πρώτες ώρες της υπερεργασίας έως και 75%). Δηλαδή, όσες ώρες και να δουλεύουν ο μισθός τους θα παραμένει ίδιος.
– Για την αλλαγή αυτή δεν απαιτείται επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση αλλά θα επέρχεται:
– Είτε με ατομικές συμβάσεις, εν μέσω πανδημίας , αναστολών συμβάσεων εργασίας κ.λ.π ο εργαζόμενος θα υποκύπτει στις πιέσεις του εργοδότη.
– Είτε με απόφαση του ΑΣΕ, ενός κυβερνητικού οργάνου.
– Οι συμφιλιωτικές τριμερείς συλλογικές διαφορές αφαιρούνται από την Επιθεώρηση Εργασίας και μεταβιβάζονται στον ΟΜΕΔ, ο οποίος θα στελεχωθεί από μόνιμο προσωπικό, δηλαδή από υπαλλήλους του κράτους, δηλαδή η επιτομή της ανεξάρτητης αρχής!!!
– Το δικαίωμα συλλογικής διαπραγμάτευσης ή συνδικαλιστικής δράσης , θα έχουν μόνο οι οργανώσεις που θα εγγραφούν στα νομοθετημένα ψηφιακά μητρώα της Κυβέρνησης.
– Για την απεργία θα απαιτείται ηλεκτρονική ψηφοφορία άνω του 50% των μελών. Μέτρο της προηγούμενης κυβέρνησης που ασθμαίνως υιοθετεί και η παρούσα.

Η κυβερνητική απόφαση για νομοθέτηση αυτών των «αντεργατικών τεράτων» γίνεται προκειμένου να ικανοποιηθεί ο ΣΕΒ, καταδικάζοντας τους εργαζόμενους σε Εργασιακό Μεσαίωνα.
Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να περάσει αυτό το νομοθέτημα εν μέσω πανδημίας και Lockdown , είναι απαράδεκτη.
Τα Συνδικάτα δεν θα μείνουν απαθή , θα υπερασπιστούν το δικαίωμα στην εργασία και στην συνδικαλιστική δράση.
Καλούμε όλα τα μέλη μας να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να αντιταχθούμε όλων αυτών των «εκσυγχρονιστικών μέτρων».

Π.Ο.Ε.Μ