Ενημέρωση

ΠΟΕΜ- ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ -ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ 9/9/20

3041 9/9/20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΕΜ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ 9 / 9/ 20
Μετά από πρόσκληση της ΠΟΕΜ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των σωματείων μελών της από τους τομείς της Αμυντικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, την Τετάρτη 9/9/2020, στην αίθουσα του Ε.Κ.Πειραιά.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα σωματεία: Nαυπηγείων Σκαραμαγκά, Ελευσίνας, Νεωρίου Σύρου, Ε.Α.Β, Ε.Α.Σ Υμηττού και Μάνδρας και η Λάρκο.
Κοινή διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων η οριακή πορεία για τις περισσότερες από αυτές τις βαριές βιομηχανίες.
Οι αδιευκρίνιστες έως σήμερα προθέσεις των κυβερνόντων για την πορεία αυτών των επιχειρήσεων που είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, η έλλειψη επενδυτικών και παραγωγικών προγραμμάτων σε επιχειρήσεις που έχουν τη τεχνογνωσία και διαθέτουν έμπειρο προσωπικό.
Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, αν δηλαδή θα πάρουν μέρος από τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα δισεκατομμυρίων αυτές οι βιομηχανίες .
Τι θα γίνει με τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.
Η Λάρκο στις 31/12/20 κλείνει αν δεν βρεθεί επενδυτής, τι θα γίνει με τους εργαζόμενους σε αυτή και γιατί μια εξαγωγική επιχείρηση που παράγει νικέλιο, του οποίου η τιμή συνεχώς αυξάνει, παράγει δηλαδή ορυκτό πλούτο ξεπουλιέται και δεν στηρίζεται. Οι συνάδελφοι ενημέρωσαν ότι στις 24/9 θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στον υπουργό κ. Χατζηδάκη.
Τι θα γίνει με τους υποψήφιους «επενδυτές» με ποιους όρους και προϋποθέσεις θα πάρουν τα Ναυπηγεία , τι θα γίνει με το προσωπικό και τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους εργαζόμενους Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.
Τι θα γίνει με τα Ε.Α.Σ , θα συνεχιστεί το ξεπούλημα της περιουσίας της εταιρείας;
Τι θα γίνει στην ΕΑΒ , υπάρχει πρόθεση να δοθεί σε ιδιώτη; Τι θα γίνει με το ενιαίο μισθολόγιο, το επικίνδυνο και ανθυγιεινό και με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Διαπιστώθηκε ότι επειδή γίνονται προσπάθειες να χτυπηθεί εκ των έσω το συνδικαλιστικό κίνημα, η ΠΟΕΜ θα επισκεφθεί τους χώρους δουλειάς προκειμένου να μιλήσει, να ενημερωθεί και να ενημερώσει τους εργαζόμενους για το πώς θα προχωρήσει ο κλάδος από εδώ και πέρα, με συλλαλητήρια και αγωνιστική κινητοποίηση.
Θα γίνουν συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις για κάθε επιχείρηση ξεχωριστά .
Ενημέρωση της κοινής γνώμης για το τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Π.Ο.Ε.Μ