Ενημέρωση

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.Α.Β ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.Α.Β ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Η Π.Ο.Ε.Μ καταγγέλλει το Υπουργείο Οικονομικών ως κύριο μέτοχο της εταιρείας, καθώς και την διορισμένη από αυτό διοίκηση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, γιατί με τις μεθοδεύσεις τους απαξιώνουν την μεγαλύτερη Αμυντική Βιομηχανία , θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειας της χώρας , σ΄αυτή τη δύσκολη περίοδο και ενώ η γείτονα συνεχίζει τα επικίνδυνα παιχνίδια εναντίον της χώρας μας.

Με τις ενέργειες τους εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, περικόπτοντας τα τελευταία εναπομείναντα κεκτημένα δικαιώματα τους, αλλά μειώνοντας και τα απαραίτητα λειτουργικά έξοδα διαταράσσοντας την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας και τη σύναψη συμβολαίων με πελάτες.

Ενώ στην Ε.Α.Β υλοποιούνται προγράμματα αναβάθμισης αεροσκαφών (Ρ3 Orion, F16 Viper), συντήρηση αεροσκαφών ( C130, Πυροσβεστικά κ.ά) και εν γένει πτητικών μέσων της χώρας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παραμένει απαθές και αδιάφορο στο συντελούμενο εθνικό έγκλημα.

Δυστυχώς το Υπουργείο Οικονομικών αδυνατεί να καταλάβει ότι έχει στα χέρια του μια Βαριά Αεροπορική Βιομηχανία. Αδυνατεί να καταλάβει ότι εξειδικευμένοι και πιστοποιημένοι εργαζόμενοι δεν μπορούν να οδηγούνται στην ανέχεια και την υποτίμηση, όταν αυτοί στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την Πολεμική Αεροπορία με όλες τους τις δυνάμεις όπου και όταν χρειάστηκε.

Απαιτούμε άμεσα μέτρα στήριξης της λειτουργία της Ε.Α.Β.

Απαιτούμε ανάκληση των περικοπών που αποφάσισαν και εφαρμόζουν στους εργαζόμενους.

Κυβέρνηση – Υπουργείο Οικονομικών – Εντεταλμένοι σύμβουλοι τους στην εταιρεία διαπράττουν Εθνικό έγκλημα, διαλύουν την μεγαλύτερη βιομηχανία , θέτουν σε κίνδυνο την Εθνική Άμυνα της χώρας.

Η Π.Ο.Ε.Μ στηρίζει τις αποφάσεις και τον αγώνα των εργαζομένων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Μ