Ενημέρωση

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020

Η ΠΟΕΜ και ο κλάδος του Μετάλλου συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της 1ης Μάη .
Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι πάντα επίκαιρο, ιδιαίτερα δε στις μέρες που ζούμε και επιβάλλεται να εκφραστεί δυναμικά απ ΄όλους τους εργαζόμενους, άνεργους , συνταξιούχους , απ΄όλους εκείνους που χτυπήθηκαν ανηλεώς από τα μνημόνια , τις απολύσεις , την ανεργία και σήμερα οφείλουν μαζί με τα συνδικάτα τους να ορθώσουν το ανάστημα τους για να αποτρέψουν όλες τις αντεργατικές παρεμβάσεις που βρίσκονται προ των πυλών εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού .
Οι μεταλλεργάτες απεργούν τιμώντας τη 1η Μάη, εκφράζοντας την εναντίωση τους στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, στις μειώσεις μισθών, στην κατάργηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων, στις αντεργατικές διατάξεις όπως αυτή για το λεγόμενο «προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας» που οδηγούν τους εργαζόμενους στην ένδεια , μειώνοντας μονομερώς στο μισό τις αποδοχές και τις ασφαλιστικές εισφορές.
Απαιτούμε:
Στήριξη της μισθωτής εργασίας, διατήρηση των θέσεων εργασίας, προστασία των ανέργων, μέτρα ασφαλούς προστασίας της υγείας των εργαζομένων λόγω της πανδημίας.
Λύσεις στήριξης και ενίσχυσης της Ναυπηγικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας.
Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ- ΕΑΣ – ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ)
Λύσεις βιωσιμότητας για τη ΛΑΡΚΟ, συνέχιση λειτουργίας υπό δημόσιο έλεγχο, διατήρηση θέσεων εργασίας και καταβολή των δεδουλευμένων.
Προστασία της Πρώτης κατοικίας.

Συνάδελφοι Μεταλλεργάτες, είναι χρέος να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της 1ης Μάη, τηρώντας όμως τα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ – ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Π.Ο.Ε.Μ