Ενημέρωση

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ Ε.Φ.Κ.Α. ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020

Προς:

Τον Διοικητή του Ε.Φ.Κ.Α. κ. Χάλαρη Χρήστο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: – Υποδιοικητή ΕΦΚΑ κ. Τσαγκαρόπουλο Κωνσταντίνο
– Υποδιοικητή ΕΦΚΑ κ. Κρητικό Ελευθέριο
– Δ/νση Παροχών του Ε.Φ.Κ.Α.

Κύριε Διοικητά,

Σχετικά με τη λειτουργία των κατασκηνώσεων που αφορούν στη φιλοξενία των παιδιών των εργαζομένων του μετάλλου για το καλοκαίρι του 2020, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ως ακολούθως:
Η τακτική που ακολουθήθηκε τη χρονιά που μας πέρασε από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, ήταν μία τακτική προχειρότητας, αδιαφορίας προς τους ασφαλισμένους μεταλλεργάτες και τα παιδιά τους που διακαώς περίμεναν να κάνουν τις διακοπές τους στις κατασκηνώσεις, μία τακτική αδιαφορίας προς την Ομοσπονδία μας και στις εκκλήσεις-επισκέψεις-οχλήσεις, που για μεγάλο χρονικό διάστημα κάναμε στο φορέα για το συγκεκριμένο και πολύ φλέγον θέμα της λειτουργίας τους.
Το αποτέλεσμα όλης αυτής της τακτικής και των καθυστερήσεων του ΕΦΚΑ, ήταν να μείνουν έξω από τις κατασκηνώσεις πολλά παιδιά Μεταλλεργατών που πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους και που δικαιούνται να συμμετάσχουν σε αυτές……. Η εγκύκλιος από τον Οργανισμό με τις πληροφορίες που αφορούσαν στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων, καθυστέρησε πολύ και εκδόθηκε ταυτόχρονα με τις ημέρες εκείνες που ξεκινούσε η υποβολή των αιτήσεων.
Η ίδια η εγκύκλιος περιείχε συγκεχυμένες πληροφορίες για την υποβολή και τον τόπο κατάθεσης των αιτήσεων, οι γονείς, λάθος και ελλιπώς ενημερωμένοι, έτρεχαν στην κυριολεξία από το ένα στο άλλο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ να προλάβουν τις ημερομηνίες, χωρίς όμως να μπορούν να βγάλουν άκρη …. Οι προθεσμίες περνούσαν και τα τηλέφωνα που καλούσαν για να ενημερωθούν ή δεν απαντούσαν στις κλήσεις τους ή έδιναν λάθος ενημέρωση ….. Μία χαώδης κατάσταση δηλαδή, που για ακόμη μία φορά την πλήρωσαν οι εργαζόμενοι ….

Και ένας ΕΦΚΑ, που εγωιστικά φερόμενος, παρά τις συνεχείς από το χειμώνα εκκλήσεις μας, αρνιόταν να ακούσει τις απόψεις και τις προτάσεις μας για την καλύτερη διεξαγωγή της διαδικασίας για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων, καθώς η Ομοσπονδία μας έχει εμπειρία χρόνων πάνω στο ζήτημα αυτό.

Κύριε Διοικητά,
Επειδή το καλοκαίρι του 2020 πλησιάζει, μέλημά μας είναι η φιλοξενία στις κατασκηνώσεις όλων των παιδιών των μεταλλεργατών που ενδιαφέρονται, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να αποφευχθούν οι τραγικές ελλείψεις, οι παραλείψεις και η αδιαφορία της προηγούμενης χρονιάς, οι ασφαλισμένοι να ενημερωθούν έγκαιρα, επακριβώς και χωρίς να ταλαιπωρηθούν, δίνοντας τους εύλογα περιθώρια μεταξύ της υποβολής των αιτήσεων και της έναρξης των περιόδων της φιλοξενίας των παιδιών, όπως είναι το φυσιολογικό.
Για όλα αυτά, και επειδή η λειτουργία του θεσμού των κατασκηνώσεων είναι υψίστης σημασίας για τους ασφαλισμένους, τα παιδιά τους αλλά και για την Ομοσπονδία μας, ζητούμε να έχουμε άμεσα μία συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας αλλά και τις προτάσεις μας για την εύρυθμη λειτουργία τους, την καλύτερη διεξαγωγή της προετοιμασίας της λειτουργίας τους και της ενημέρωσης των εργαζομένων, καθώς και για την κάλυψη όλων των παιδιών των ασφαλισμένων του κλάδου του μετάλλου, έτσι ώστε σε όλα να εξασφαλιστούν κάποιες ημέρες διακοπών σε μια εποχή όπου επικρατούν τόσο δύσκολες οικονομικά συνθήκες, σε μια εποχή που οι παροχές σε ό,τι δικαιούνται οι εργαζόμενοι και η συμμετοχή τους σε αυτές θα πρέπει να είναι το πρώτιστο μέλημα μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Μ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΚΑΣ ΜΑΡΚΟΣ ΚΟΝΤΙΖΑΣ