Ενημέρωση

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΙΣ 25 ΓΕΝΑΡΗ 2020

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΙΣ 25 ΓΕΝΑΡΗ 2020

Συνάδελφοι,
Η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΠΟΕΜ, στη συνεδρίαση της στις 21/1/20, ομόφωνα αποφάσισε τη στήριξη και συμμετοχή της στο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στις 25 Γενάρη στην Αθήνα.
Ο αγώνας των συναδέλφων μας είναι αγώνας όλων των μεταλλεργατών όλων των εργαζομένων, η συμμετοχή των σωματείων της ΠΟΕΜ καθώς και όλου του κλάδου του μετάλλου πρέπει να είναι μαζική – αγωνιστική – διεκδικητική με το σύνολο των δυνάμεων που διαθέτουν.
Ο αγώνας των συναδέλφων της ΛΑΡΚΟ είναι και αγώνας όλων των εργαζόμενων.
Η επίθεση ξεκίνησε από τη ΛΑΡΚΟ, αλλά θα ακολουθήσουν και άλλοι χώροι. Ο κλάδος του μετάλλου εκποιείται – διαλύεται – και εμείς όλοι μαζί πρέπει να αντισταθούμε σ΄αυτές τις επιθέσεις, είναι αγώνας επιβίωσης για όλους μας.
Όταν ένα εργοστάσιο κλείνει , όταν εκατοντάδες απολυμένοι βρίσκονται στην ανεργία, ταυτόχρονα μένουν στην ανεργία και οι εργαζόμενοι στις δορυφορικές επιχειρήσεις του εργοστασίου.
Μόνο ενωμένοι όλοι μια γροθιά μπορούμε να αντιπαλέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές, οι οποίες οδηγούν στην ανεργία.
Η πάλη των εργαζομένων είναι η μαζικότητα – ο αγώνας – η αλληλεγγύη.
Πρέπει να εμποδίσουμε το έγκλημα που γίνεται στη ΛΑΡΚΟ, όχι μόνο για τους 1200 εργαζόμενους που θα μείνουν στο δρόμο αλλά διότι αυτό το έγκλημα είναι και ενάντια στην Εθνική Οικονομία, τον Ορυκτό πλούτο της χώρας, όταν η Ελλάδα διαθέτει το 90% των αποθεμάτων της Ε.Ε και το υπόλοιπο 10% η Φιλανδία, καθώς και την οικονομική στασιμότητα που θα επέλθει στη Στερεά Ελλάδα όπου ο κύκλος εργασιών είναι μεγάλος.
Συνεργός στο έγκλημα που διαπράττεται είναι και η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ
Οι ευθύνες για τη κατάσταση που είναι η ΛΑΡΚΟ βαρύνουν όλες τις κυβερνήσεις και σήμερα προχωρούν σενάρια κατακερματισμού μιας βιομηχανίας που δραστηριοποιείται σε 5 νομούς της χώρας με μεγάλα οικονομικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες αλλά και για την οικονομία της χώρας.
ΛΕΜΕ:
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ.
OXI ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ.
ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ.
ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΔΟΘΟΥΝ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 25 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Η ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Μ