Ενημέρωση

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
6/11/2019
ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Σήμερα το πρωϊ ένας 55χρονος μεταλλεργάτης εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ, έχασε τη ζωή του , στην έκρηξη που έγινε στη χαλυβουργία στην κοκκοποίηση.
Ένα νέο θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα , δύο μόλις ημέρες μετά το ατύχημα που είχε γίνει πάλι στη ΛΑΡΚΟ, ευτυχώς χωρίς θύματα, όταν σε μία από τις τρείς γερανογέφυρες και ενώ είχε φορτωμένο το κάδο μεταφοράς μεταλλεύματος κόπηκε το συρματόσχοινο με αποτέλεσμα να πέσει το φορτίο.
Άλλος ένας μεταλλεργάτης πατέρας τριών παιδιών νεκρός στο βωμό της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης της ΛΑΡΚΟ, από πρώην και νυν κυβερνώντες που έχουν οδηγήσει την εταιρεία στην απαξίωση.
Που είναι οι υπεύθυνοι των αρμοδίων υπηρεσιών για να ελέγξουν τις συνθήκες εργασίας και τι μέτρα προστασίας υπάρχουν στη ΛΑΡΚΟ;
Σε τι κατάσταση βρίσκονται τα μηχανήματα του εργοστασίου ; έχουν συντηρηθεί; οι εργαζόμενοι έχουν εφοδιαστεί με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, ώστε κάθε μέρα που πηγαίνουν στην δουλειά τους να μην έχουν ραντεβού με το θάνατο;
Δυστυχώς τίποτα απ΄ αυτά δεν γίνεται σωστά γι΄αυτό συνεχίζουμε να μετράμε θύματα.
Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι αλλά η Διοίκηση κωφεύει.
Είναι υπεύθυνοι, η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για τις απαράδεκτες συνθήκες σε ότι αφορά την προστασία των εργαζομένων.
Εκφράζουμε την θλίψη και την οδύνη μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου και θα είμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΣΩΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΟΥΣ
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ.
Π.Ο.Ε.Μ