Ενημέρωση

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΜ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΜ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΔΑΣ

Σήμερα το πρωί η ΠΟΕΜ δέχθηκε την «εισβολή» μιας ομάδας συνδικαλιστών της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), η οποία και κατέλαβε για μια ώρα περίπου την αίθουσα συνεδριάσεων της ομοσπονδίας. Όπως ήταν φυσικό η πόρτα της ΠΟΕΜ είναι πάντα ανοιχτή για κάθε μεταλλεργάτη που επιθυμεί να βρεθεί στο χώρο, άρα για μια ακόμη φορά παραβίασαν ανοικτές θύρες. Οι καταληψίες αφού έδωσαν την προετοιμασμένη τους παράσταση αποχώρησαν και εξέδωσαν και μια ανακοίνωση.
Σκεφτήκαμε πάρα πολύ αν έπρεπε να απαντήσουμε και σε ποιο ύφος σε ανθρώπους που διολισθαίνουν μέρα με τη μέρα σε ένα βούρκο ψεμάτων και άθλιων συμπεριφορών. Δεν είναι πολύς καιρός που ζήσαμε τα βίαια επεισόδια στα συνέδριά της ΓΣΕΕ με τους ίδιους πρωταγωνιστές και μολονότι εισέπραξαν την χλεύη και την απαξίωση των εργαζομένων, αυτοί εξακολουθούν να θεωρούν ότι βρέχει και όχι ότι τους φτύνουν. Στην ανακοίνωσή τους όμως απαριθμούν και εξηγούν με ποιες «νοθείες» επιχειρεί η υπάρχουσα πλειοψηφία στην ΠΟΕΜ να τους νικήσει και να διατηρήσει τα σκήπτρα της οργάνωσης. Σε αυτό, συνάδελφοι, ταιριάζει απόλυτα η φράση «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα». Οι εφευρέτες της νοθείας, οι οπαδοί της κομματικής υποταγής να σε εγκαλούν για παραβιάσεις των διαδικασιών που ορίζει το καταστατικό.
Τους απαντάμε λοιπόν ότι ακολουθήθηκε με απόλυτη προσήλωση στο καταστατικό η διαδικασία νομιμοποίησης των σωματείων και για όλες τις ενστάσεις που έθεσαν τόσο στην ολομέλεια όσο και στις εκτελεστικές απαντήσαμε μια προς μια σε όλες τις επισημάνσεις τους και τις ερωτήσεις τους για τυχόν παραλήψεις ή αδιαφάνειες. Φτάνοντας μάλιστα στο μέγιστο σημείο δημοκρατικού ήθους ,να δεχόμαστε να λάβουν μέρος στις εκλογές το κλαδικό σωματείο μετάλλου που έχει ήδη κινηθεί εναντίων του η δικαιοσύνη μετά από μήνυση που του ασκήσαμε για σωρεία παρατυπιών διπλοψηφίες, πλαστογραφίες, ανύπαρκτα πρόσωπα και εκλογές που κράτησαν τρεις μήνες με δικαστικό αντιπρόσωπο το νομικό τους σύμβουλο!!!
Επειδή οι κύριοι της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) καθημερινά ακροβατούν μεταξύ του τραγικού και του ευτράπελου τους δηλώνουμε για να το βάλουν μια και καλή στο μυαλό τους :
Η Δημοκρατία δεν απειλείται, δεν εκφοβίζεται και δεν λιποτακτεί. Όσο ο φόβος της απομόνωσης σας κυριεύει, όσο οι πράξεις σας οδεύουν σε ολοκληρωτισμό, όσο και αν έλκεστε από την βία και τον ακτιβισμό να θυμάστε ότι θα μας βρίσκεται απέναντί σας, όρθιους με επιχειρήματα και διάλογο να αντιμετωπίζουμε τις προβοκάτσιες και τις προκλήσεις σας υπερασπιζόμενοι πάντα τα αυξανόμενα προβλήματα των μεταλλεργατών.
Σας περιμένουμε στο συνέδριο στις 2 και 3 Νοεμβρίου να αποφασίσετε αν θα αντιμετωπίσετε την δημοκρατική διαδικασία με διάλογο και επιχειρήματα ή θα γράψετε άλλη μια «ένδοξη» σελίδα στο βιογραφικό σας. Ό,τι και να αποφασίσετε εμείς θα είμαστε εκεί και να θυμάστε ακόμα και αν σταματήσετε να λέτε ψέματα για εμάς, εμείς δε θα σταματήσουμε ποτέ να λέμε την αλήθεια για εσάς.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΜ