Ενημέρωση

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάδελφοι,
Σήμερα 18 Σεπτεμβρίου 2019 συγκαλέσαμε έκτακτη ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΜ με θέμα, την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας ενάντια στο «Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο» που περιλαμβάνει σειρά διατάξεων για τα εργασιακά που παρεμβαίνουν στον πυρήνα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ελεύθερης και αυτόνομης πορείας των Συνδικάτων.
Η ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ο περιορισμός της προσφυγής στην διαιτησία του ΟΜΕΔ, οι δήθεν εξαιρέσεις που αποτελούν μανδύα για νέες μειώσεις μισθών καθώς και η δημοσιότητα στοιχείων και πληροφοριών σε σχέση με τα μητρώα των εργαζομένων που συμμετέχουν σε συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Μετά το τέλος της εισήγησης – τοποθέτησης του προέδρου της ΠΟΕΜ, που έβαλε το πλαίσιο των διεκδικήσεων και ζήτησε να οριστεί η ημερομηνία της απεργίας η Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.
Το λόγο πήρε η παράταξη της ΔΑΣ όπου συμφώνησε με το πλαίσιο αλλά διαφώνησε έντονα με την ημερομηνία, επιμένοντας με τρόπο άθλιο και υβριστικό να καταφέρεται εναντίον των υπολοίπων μελών της ολομέλειας, ότι πρέπει η ημερομηνία της Απεργίας να ταυτιστεί με την απόφαση δύο – τριών άλλων φορέων για την 24 Σεπτεμβρίου.
Δυστυχώς παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των παρισταμένων δεν κατορθώθηκε να γίνει διάλογος αφού η ΔΑΣ αποχώρησε, βρίζοντας και απειλώντας χωρίς καν να ακούσουν τις θέσεις και των υπολοίπων παρατάξεων και συναδέλφων. Μετά από αυτό ο αριθμός των παρόντων δεν ήταν επαρκής για να παρθεί απόφαση που να είναι σύμφωνη και όπως το καταστατικό μας επιβάλλει.
Οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ –ΔΑΣ για μια ακόμη φορά συνειδητά υπονομεύουν το εργατικό κίνημα και συνεχίζουν να διολισθαίνουν σε έναν κατήφορο, κομμάτι του δογματισμού που τους επιβάλλει η άκριτη και αλόγιστη τακτική τους.
ΠΟΕΜ