Ενημέρωση

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ Β.Α. ΥΑΛΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (πρώην ΓΙΟΥΛΑ)

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 31/7/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λίγες μέρες μετά το εργατικό ατύχημα στην εταιρεία ΛΑΡΚΟ με αποτέλεσμα τον θάνατο 36χρονου συναδέλφου μας, έρχεται τώρα να προστεθεί στη μακάβρια λίστα ο θάνατος συναδέλφισσας εργαζόμενης στο εργοστάσιο Β.Α. Υαλουργία Ελλάδας (ΓΙΟΥΛΑ) στο Αιγάλεω, της 52χρονης Κατερίνας, μητέρας δύο παιδιών ….

Η αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας από τις επιχειρήσεις και χωρίς τον απαραίτητο αριθμό εργαζομένων, οι ειδικότητες που δεν λαμβάνονται υπόψη με τους εργαζόμενους να τοποθετούνται σε θέσεις που δεν τους αναλογούν και η συνεχιζόμενη έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, όλα αυτά κοστίζουν ανθρώπινες ζωές, εργαζόμενους που δεν είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψουν στην οικογένειά τους.

Η Πολιτεία, η Κυβέρνηση, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, πρέπει επιτέλους να δώσουν την πρέπουσα σημασία στην αξία της ανθρώπινης ζωής, πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με την εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε εργασιακό χώρο, να φροντίσουν για την κατάλληλη κατανομή των ειδικοτήτων των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και τέλος, να επιβάλλουν αυστηρές κυρώσεις στις επιχειρήσεις όπου δεν εφαρμόζονται όλα τα παραπάνω.

Η Π.Ο.Ε.Μ. εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια της συναδέλφισσας μας και υψώνει φωνή διαμαρτυρίας η οποία δεν επιδέχεται άλλες καθυστερήσεις.
Είναι αδιανόητο να έχουμε εργαζόμενους νεκρούς και κάθε φορά να λέμε ότι αυτό το θύμα θα είναι το τελευταίο !

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΜΑΣ ΧΩΡΟΥΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Μ.