Ενημέρωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 12/7/2019

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στο φόρο αίματος που πληρώνουν οι μεταλλεργάτες για το μεροκάματο.
Αυτή τη φορά, ο 36χρονος ΄Αρης Δάρρας, συνάδελφος μας εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ, έχασε τη ζωή του στη γερανογέφυρα 90 τόνων της αίθουσας της χαλυβουργίας του εργοστασίου.

΄Υστερα από μία σειρά από εργατικά ατυχήματα που έχουν συμβεί και συνεχίζουν να συμβαίνουν στους χώρους δουλειάς, δεν έχουμε δει την πολιτεία να ευαισθητοποιείται και να προβαίνει στη λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας που είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να λειτουργούν σε κάθε εργασιακό χώρο.

Ζητούμε και απαιτούμε από τους αρμόδιους φορείς, από την κυβέρνηση που τώρα ανέλαβε τα ηνία της χώρας, να πάρουν και να εφαρμόσουν στους χώρους δουλειάς όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα εξασφαλίζουν στους εργαζόμενους τη σωματική τους ακεραιότητα, την επιστροφή τους στις οικογένειές τους μετά από την εργασία τους, καθώς και την επιβολή κυρώσεων εκεί όπου υπάρχει ολιγωρία και αδιαφορία για τις ανθρώπινες ζωές.

Συμμετέχουμε στην 48ωρη απεργία που αποφάσισε το Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για το τραγικό αυτό συμβάν ζητώντας συνάντηση με τη Διοίκηση της εταιρείας και εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας.

Π . Ο . Ε . Μ .