Ενημέρωση

H ΠΟΕΜ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ 2019

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η ΠΟΕΜ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΤΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ 2019

H Π.Ο.Ε.Μ καταγγέλλει την απαράδεκτη λειτουργία του ΕΦΚΑ σ΄ότι αφορά τις κατασκηνώσεις για τα παιδιά των Μεταλλεργατών.
Ο ΕΦΚΑ έχοντας φέτος την αποκλειστική ευθύνη για τις κατασκηνώσεις, «κατόρθωσε» γιατί περί κατορθώματος πρόκειται να αφήσει εκτός πολύ μεγάλο αριθμό παιδιών μεταλλεργατών.
Αν και χρόνια πληρώνουν εισφορές οι Μεταλλεργάτες, άφησαν τα παιδιά τους απέξω.
Τραγικές καθυστερήσεις, εγκύκλιος που εκδόθηκε όταν ξεκινούσαν και οι ημερομηνίες για την υποβολή των αιτήσεων.
Γονείς που απελπισμένοι προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με τις κατά τόπους υπηρεσίες και διάφοροι ανευθυνουπεύθυνοι τους παρέπεμπαν από τον ένα στον άλλον , αν σήκωναν τα τηλέφωνα.
Αρνούμενοι να χρησιμοποιήσουν την πολυετή εμπειρία που έχει η Ομοσπονδία σε θέματα κατασκηνώσεων επέμεναν να μας κρατάνε απέξω, λειτουργώντας σαν φωστήρες- κάνοντας τα κυριολεκτικά μούσκεμα.
Δυστυχώς η ΠΟΕΜ ποτέ επισήμως δεν ενημερώθηκε και δεν προσκλήθηκε από τον ΕΦΚΑ.
Δυστυχώς οι όποιες προτάσεις προσπαθήσαμε έστω επικουρικά να θέσουμε δεν εισακούστηκαν.
Όλα όμως τα προηγούμενα χρόνια που την ευθύνη των κατασκηνώσεων είχε το Ταμείο Μετάλλου, κανένα παιδί μεταλλεργάτη δεν αποκλείστηκε.
Είναι απαράδεκτο στις σημερινές τόσο δύσκολες οικονομικά συνθήκες να αποκλείονται παιδιά από τις κατασκηνώσεις, είναι καταστροφικό για το ψυχισμό των παιδιών αλλά και για τους γονείς που ίσως αδυνατούν οικονομικά να προσφέρουν στα παιδιά τους λίγες ημέρες διακοπών.
Είναι απαράδεκτο να αποκλείονται παιδιά από τις κατασκηνώσεις οι οποίες είναι πληρωμένες από τις εισφορές των ασφαλισμένων.
Π.Ο.Ε.Μ