Ενημέρωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΕΜ ΤΗΝ 27/6/2019

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 28/6/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε χθες 27/6 με επιτυχία η 3ωρη στάση εργασίας της Π.Ο.Ε.Μ. πανελλαδικά σε όλον τον κλάδο του μετάλλου.

Κατά τη διάρκειά της, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας επισκέφθηκε και παρέδωσε στις κοινοβουλευτικές ομάδες στη Βουλή των Ελλήνων ψήφισμα με αναφορά στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν τους μεταλλεργάτες και στις διεκδικήσεις τους και ακολούθησε ολιγόλεπτη ανάλυση των θεμάτων που ταλανίζουν τον κλάδο.
Αναμένουμε από τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν πρωτοβουλίες καθώς και τις αντιδράσεις τους για την επίλυση των ζητημάτων που τους παραθέσαμε και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Παραμένουμε στον αγώνα μας, μέχρι να επιτευχθούν λύσεις που θα ανατρέψουν αυτό το ολίσθημα της αποβιομηχάνισης στη χώρα μας, λύσεις που θα εξασφαλίσουν στους εργαζόμενους μία αξιοπρεπή και ασφαλή απασχόληση.

Ακολουθεί το ψήφισμα που παραδώσαμε στα κόμματα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο κλάδος του Μετάλλου όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης έχει δεχθεί τα μεγαλύτερα πλήγματα. Ανεργία, διαθεσιμότητες, εκ περιτροπής εργασία, απλήρωτοι εργαζόμενοι, συνθήκες θανάτου εξ αιτίας της έλλειψης μέτρων προστασίας.
Επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας αφήνονται να καταρρεύσουν για να ξεπουληθούν σε «σωτήρες ιδιώτες»
Δεν μπορούμε να υπομείνουμε άλλο αυτή τη κατάσταση.
Διεκδικούμε και απαιτούμε από τα πολιτικά κόμματα ξεκάθαρες προτάσεις , ξεκάθαρα αναπτυξιακά προγράμματα στήριξης της εγχώριας παραγωγής και των εργοστασίων αμυντικής βιομηχανίας της χώρας που αφήνονται να καταρρεύσουν.
Διεκδικούμε πλήρη εφαρμογή μέτρων προστασίας των εργαζομένων και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
Διεκδικούμε ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, τα Συνδικάτα να υπογράφουν για τις αμοιβές και όχι να καθορίζονται από το Υπουργείο Εργασίας.
Απαιτούμε να κηρύσσονται υποχρεωτικές όλες οι κλαδικές συμβάσεις.
Απαιτούμε αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
Δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας θα συνεχισθεί έως ότου δοθούν πραγματικές λύσεις για να σταματήσει ο κατήφορος και η εξαθλίωση, για να σταματήσει η αδιαφορία, οι ψεύτικες υποσχέσεις και η μετακύληση των ευθυνών.
Οι μεταλλεργάτες αγωνίζονται και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο.

Π.Ο.Ε.Μ