Ενημέρωση

4ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ BSH (ΠΙΤΣΟΣ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΕΜ ΓΙΑ 4ΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ
ΠΙΤΣΟΣ ΣΤΙΣ 28/6 , 3 ΚΑΙ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Η Βosch σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε στον χώρο της BSH (Pitsos), θυγατρική του ομίλου Βosch ανακοίνωσε ανάπτυξη και κέρδη για πέμπτη συνεχή χρονιά!!
H Βosch κατέγραψε κέρδη με τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 12,3% το 2018 και επιτυγχάνοντας 37,8% αύξηση πωλήσεων, το πρώτο τετράμηνο του 2019.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, έγινε αναφορά από την ίδια την Εταιρεία, ως εταιρεία με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.
Eνα αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που η εταιρεία έδειξε στους εργαζόμενους της, στον ίδιο χώρο, με την ανακοίνωση της το κλείσιμο του εργοστασίου στο Ρέντη το 2020 με παρουσία 154 χρόνων στη Ελληνική κοινωνία .
Εκφράζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την καταδίκη μας έναντι της απαράδεκτης συμπεριφοράς της ΒOSCH-BSH-(pitsos) για την κερδοσκοπική απόφαση της να χαρακτηρίσει ένα εργοστάσιο μη βιώσιμο και για να δικαιολογήσει τη μεγιστοποίηση των κερδών, να αγνοεί την συνεισφορά όλων αυτών των χρόνων και την τεράστια και διαρκή προσπάθεια που καταβάλουν όλοι οι εργαζόμενοι.
Καλούμε την Εταιρεία να πάψει, επικαλούμενη την κρίση, να μετακυλύει τα προβλήματα στις πλάτες των συναδέλφων και των οικογενειών αυξάνοντας τα κέρδη της.
Θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι ανθρώπινες ζωές είναι πάνω από τα κέρδη και ζημίες .

Στην κοροϊδία της Εταιρείας ΒOSCH-BSH-(pitsos) η ΠΟΕΜ απαντά και προκηρύσσει 4ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στις 28/6/2019 και στις 3 και 4 Ιουλίου 2019, από τις 7:00 – 11:00 σε όλες τις βάρδιες.
Στην προσπάθεια για την συνέχιση του εργοστασίου της ΠΙΤΣΟΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Μ