Ενημέρωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 29/3/2019

 

 Η ΠΟΕΜ καταδικάζει απερίφραστα πρακτικές

που παραπέμπουν στον ολοκληρωτισμό

 

Οι μεταλλεργάτες με προμετωπίδα την Ομοσπονδία μας θα εξακολουθήσουμε να είμαστε χώρος έκφρασης και αγώνων των εργαζομένων για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, για πρόοδο, διεκδίκηση και κατάκτηση δικαιωμάτων με στόχο ένα καλύτερο αύριο.

Σε αυτό το αδιαπραγμάτευτο αξιακό πλαίσιο δεν μπορούμε να ανεχθούμε συμπεριφορές καθοδηγούμενων «κομματικών στρατών», οι οποίοι, κάτω από την ταμπέλα ότι «μόνο εμείς εκπροσωπούμε εργάτες και μόνο εμείς εκφράζουμε τις θέσεις τους και τις διεκδικούμε ακόμα και με τη βία», επιχειρούν να επιβληθούν πέρα και έξω από κάθε καταστατική και δημοκρατική διαδικασία.

Η βία είναι καταδικαστέα από όπου κι αν προέρχεται, και σίγουρα δεν έχει θέση στη δημοκρατία και το συνδικαλιστικό μας πολιτισμό. Παραπέμπει και μας θυμίζει λογικές άλλων εποχών και μεθόδους ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Καταδικάζουμε, λοιπόν, με τον πιο σαφή, αυστηρό και απόλυτο τρόπο το ΠΑΜΕ για την πρακτική, τις ενέργειες και την αισχρή φρασεολογία του που δεν επέτρεψαν στην πλειοψηφία των δημοκρατικών, μη καθοδηγούμενων δυνάμεων των εργαζομένων, να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν το 370 Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. στην Καλαμάτα.

Να είναι σίγουροι ότι, όσοι από τους Μεταλλεργάτες είχαν αμφιβολίες για το παιχνίδι των εργοδοτών και της Κυβέρνησης που θέλουν να διασπάσουν και να διαλύσουν το οργανωμένο Συνδικαλιστικό Κίνημα, τώρα βεβαιώθηκαν ότι το ΠΑΜΕ έχει αναλάβει και αυτή την εργολαβία…

Ο καθοδηγούμενος κομματικός και εξαρτημένος συνδικαλισμός πρέπει να ηττηθεί και θα ηττηθεί.

Η δημοκρατία  και τα ιδεώδη της θα νικήσουν τους τραμπουκισμούς και τις βιαιότητες. Αυτό είναι το ξεκάθαρο στίγμα μας, αυτό σηματοδοτούν οι διαχρονικές μάχες του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

Αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για Συνδικάτα που θα εκφράζουν ελεύθερα τους εργαζόμενους και μόνο αυτούς, ανοίγοντας δρόμους ενεργοποίησης στις υγιείς κοινωνικές δυνάμεις.

 

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Μ.