Ενημέρωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 6/3/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι Μεταλλεργάτες

Όλο  το τελευταίο  διάστημα  γινόμαστε  μάρτυρες  μιας συμπεριφοράς από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ που διολισθαίνει  μέρα με τη μέρα σε όλο  και πιο επικίνδυνους δρόμους.

Η ρητορική τους μέσα από τις ανακοινώσεις τους  έχει  εκτραπεί σε λεκτική βία, απειλές και διχαστικά σχόλια.

Ο λαϊκισμός  και τα ασύστολα ψεύδη  είναι καθημερινό  φαινόμενο.

Διαβάζοντας  την τελευταία  ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής θα νόμιζε κανείς ότι στην ΠΟΕΜ συμβαίνουν πράγματα και θαύματα.

Ήρθε  λοιπόν  η ώρα να πούμε τα γεγονότα με το όνομα τους,  ξεπερνώντας την πάγια θέση  που  έχουμε  σαν  εκτελεστική της ΠΟΕΜ να μην απαντάμε σε άθλια και υβριστικά κείμενα ώστε να μην ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Άλλωστε  η Ομοσπονδία πρέπει να ασχολείται  και να βοηθά στην επίλυση  των πολύ δύσκολων προβλημάτων του κλάδου  και όχι να  ξεκατινιάζεται  με  τους  κατ΄ επάγγελμα υβριστές που αυτοαναγορεύονται σε προστάτες και σωτήρες του εργατικού κινήματος.

Σήμερα όμως έφτασε  ο κόμπος στο χτένι……… και από  κεί  που μας χρωστάγανε  μας πήρανε  και το βόδι.

Α- Αναφέρουν στο κείμενο τους ότι η πλειοψηφία της ΠΟΕΜ (ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ) είχε

προχωρήσει  σε όργιο νοθείας στο τελευταίο συνέδριο και καταγράφει  τέσσερα

παραδείγματα  εμπλουτισμένα με ειρωνικά σχόλια.

Ξέχασαν  όμως να πουν, τυχαία φανταζόμαστε ότι  ενώ προσέφυγαν στα

δικαστήρια  για αυτές τις περιπτώσεις, έχασαν πανηγυρικά, δικαιώνοντας την

ΠΟΕΜ και επιδικάζοντας τους και τα έξοδα της δίκης.

Β-  Αγνόησαν να γράψουν  ότι  «οι ταξικές δυνάμεις» του ΠΑΜΕ που εκφράζονται

μέσα  από το Συνδικάτο Μετάλλου της Λάρισας, καταδικάστηκαν σε  6μηνη

φυλάκιση  σε πρώτο και δεύτερο  βαθμό με αναστολή, γιατί ψήφισαν ως

μεταλλεργάτες  ενώ ήταν  αγρότες, νοσοκόμες, δάσκαλοι και άλλοι πολλοί  που

απολογούμενοι έλεγαν ότι δεν ήξεραν τι έκαναν………….

Τέλος μήπως   πρέπει να γνωστοποιήσουμε   δύο – τρία  πράγματα για τους  «μπροστάρηδες  του συνδικαλιστικού κινήματος».

1-     Στις πρόσφατες  εκλογές σας  κύριοι του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής  που ανήκει στο ΠΑΜΕ η διάρκεια τους ήταν τέσσερις μήνες, γράφοντας πιθανόν ένα παγκόσμιο ρεκόρ  εκλογικής διαδικασίας.

2-     Δικαστικός αντιπρόσωπος,  ω του  θαύματος,  ορίστηκε το  δικηγορικό γραφείο του νομικού συμβούλου του Συνδικάτου Μετάλλου ( πότε ο πατέρας , πότε ο γιός) πρέπει  η τύχη σας να έχει κτυπήσει  κόκκινο.

3-     Ψήφισαν 2.400 άνθρωποι  εκ των οποίων κομματικοί υπάλληλοι, ανύπαρκτοι για τον κλάδο του μετάλλου  αλλά πρόθυμοι να  μεγιστοποιήσουν την δύναμη των «ταξικών αγωνιστών». Εργαζόμενοι  που δεν αναγνωρίζουν τις  υπογραφές τους  διότι  πολύ απλά δεν ψήφισαν και άρα δεν υπέγραψαν.                                                                                                    Διπλοψηφίσαντες από τουλάχιστον τρία μεγάλα εργοστάσια του κλάδου , που πιθανόν  «μπερδεύτηκαν».                                                                         Υπέργηροι, που όμως βαστάνε  τα κότσια τους στα 90 τους χρόνια να πολεμούν για το μέταλλο.

Συνολικά και  κατόπιν ενός προχείρου ελέγχου που το προεδρείο της Ομοσπονδίας μπόρεσε να κάνει, πάνω από  400 άτομα παρουσιάζουν σοβαρότατες παρατυπίες.

Ρωτάμε  λοιπόν ευθέως, ποιών τα συμφέροντα  υπηρετείτε;

Πως νομιμοποιείστε  να μας κουνάτε  το δάκτυλο και να μας εγκαλείτε, όταν  είστε  «καθηγητές» στην αλλοίωση  και στην χειραγώγηση της ελεύθερης βούλησης των εργαζομένων;

Ποιών αλήθεια τα συμφέροντα υπηρετείτε  όταν λειτουργείτε  ως  ο μεγαλύτερος  διασπαστικός μηχανισμός του συνδικαλιστικού κινήματος στην  Ελλάδα.

Συνάδελφοι,  ακούστε το  καλά…………..

Η θλιβερή  πορεία που επιλέξατε το τελευταίο διάστημα με τα απανωτά επεισόδια και τους προπηλακισμούς  σε Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες είναι κατήφορος χωρίς φρένα.  Σκεφτείτε  το   ξανά και αλλάξτε ρώτα  πριν να είναι πολύ αργά.

 

Συνάδελφοι Μεταλλεργάτες

 

Όλα τα σωματεία που ανήκουν  στη δύναμη της ΠΟΕΜ ξέρουν ότι είμαστε δίπλα τους ανά πάσα στιγμή.  Είμαστε  σε άμεση επαφή και αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο για όλο το κλάδο.

Όταν μας χρειάστηκαν  μικρά ή μεγάλα σωματεία μέλη μας, είμασταν δίπλα τους  σε κοινούς  αγώνες, συχνά με μεγάλες επιτυχίες.

Πρόσφατα  έχουν γίνει δύο  συναντήσεις με το ΣΕΒ με θέμα την υπογραφή ΣΣΕ και θα ενημερωθείτε με το πέρας των διαπραγματεύσεων.

Ανάλογα  με τη πορεία των διαπραγματεύσεων θα ληφθούν αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας και θα ενημερωθούν τα σωματεία μας.

 

Συνάδελφοι Μεταλλεργάτες

 

Όλοι ενωμένοι με τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που μοναδικό  στόχο  έχουν  ένα καλύτερο αύριο για όλους τους εργαζόμενους.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ.

 

Η  ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΜ