Ενημέρωση

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ

                                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

                   24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  28 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018

 

   ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ  ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

   ΜΑΣ  ΣΤΗ  ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Μπροστά  σε ένα ακόμη αντιαναπτυξιακό  , αντεργατικό  και άδικο  προϋπολογισμό   που κατατέθηκε από την κυβέρνηση   , που μεγαλώνει  και βαθαίνει  ακόμα περισσότερο τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες , οι μεταλλεργάτες της χώρας, αντιστέκονται  –  παλεύουν και απεργούν στις 28 Νοέμβρη 2018.

 

Ο  βαρύτατα   χτυπημένος   όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων κλάδος του μετάλλου , με κλεισίματα εργοστασίων,  ανεργία, εκ περιτροπής εργασία, διαθεσιμότητες,  μη καταβολή δεδουλευμένων , ανασφάλιστη εργασία ,  αναρίθμητα  εργατικά ατυχήματα  εξ αιτίας των ελλιπών μέτρων  υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας κ.λ.π. δεν έχει καμία πλέον αντοχή και ανοχή  απέναντι στη συνεχιζόμενη   αντεργατική  και φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης.

 

Δεν  μπορεί  να υπάρχει καμία ανοχή  στην πολιτική αποδόμησης  των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας  ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ- ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ  -ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΕΣ, με  απώτερο  στόχο το ξεπούλημα τους   σε ιδιώτες  «επενδυτές» αντί πινακίου φακής και όμηρους τους εργαζόμενους.

Πολλές φορές  με απλήρωτους  τους εργαζόμενους για  μήνες .

 

Δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή   όταν   από κυβερνητικά χείλη λέγεται ότι υπάρχουν επενδυτές  για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, αλλά δεν λέγεται τίποτα  για το ποιο είναι το επενδυτικό πλάνο, το τι θα γίνει με τα οφειλόμενα δεδουλευμένα και βέβαια  τι θα γίνει με τους εργαζόμενους  σ΄αυτά.   Συζητήσεις  ερήμην των εργαζομένων για ότι αφορά το  μέλλον τους.

 

Δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή   στους μισθούς  και τις συντάξεις πείνας, στους αντεργατικούς νόμους   που  εκτόξευσαν  την εργοδοτική  ασυδοσία  με απειλές , εκβιασμούς   και εργαζόμενους σε συνθήκες σκλαβιάς.

 

Δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή  στη φορομπηχτική και φοροληστρική  πολιτική,  της  λαϊκής τάξης , στη μείωση των κονδυλίων για  την  υγεία και  την παιδεία.

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 

·       Κατάργηση  όλων των μνημονιακών νόμων , που οδήγησαν την εργατική τάξη  και τους εργαζόμενους σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο.

·       Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, άμεση εφαρμογή  της επεκτασιμότητας και υποχρεωτικότητας  όλων των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών  συμβάσεων.

·       Κατάργηση του νόμου  που επιτρέπει  στον Υπουργό Εργασίας να καθορίζει τον κατώτατο μισθό. Άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ και ελεύθερη διαπραγμάτευση  για την ΕΓΣΣΕ, με ταυτόχρονη κατάργηση  της ΠΥΣ 6/12.

·       Κατάργηση των  ελαστικών μορφών απασχόλησης, της ενοικιαζόμενης εργασίας , της εργολαβοποίησης, των διαθεσιμοτήτων και της εκ περιτροπής εργασία. Mετατροπή των  συλλογικών συμβάσεων  ορισμένου χρόνου  σε αορίστου.

·       Καμία  μείωση του αφορολόγητου

·       Καμία μείωση των συντάξεων

·       Κατάργηση του αντιασφαλιστικού  νόμου Κατρούγκαλου

·       Κατάργηση του ενιαίου μισθολογίου

·       Στήριξη και ανάπτυξη της Αμυντικής και Ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας – όχι στην απαξίωση  τους και στο ξεπούλημα.

·       Με νομοθετική ρύθμιση  διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των οφειλόμενων δεδουλευμένων  σε εργαζόμενους και συνταξιούχους  των ναυπηγείων και της αμυντικής βιομηχανίας.

·       Αναπτυξιακά μέτρα για  την δημιουργία θέσεων εργασίας για μείωση της ανεργίας.

·       Προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς

·       Καμία παρέμβαση στο Ν.1264/82 – καμία παρέμβαση στο δικαίωμα της απεργίας.

·       Μέτρα  υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας  και εφαρμογής  των νόμων από τους εργοδότες.

 

Η ΠΟΕΜ καλεί όλα  τα σωματεία μέλη της  αγωνιστικά και μαζικά  να συμμετέχουν στην 24ωρη  Πανελλαδική απεργία  που προκήρυξε η ΓΣΕΕ στις  28 Νοέμβρη 2018 και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις και πορείες.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ  ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΔΙΕΞΟΔΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

                                   Π.Ο.Ε.Μ