Ενημέρωση

Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΩΤΑΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΤΕΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

                                                        ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

    H  ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ  ΤΩΝ  ΚΑΤΩΤΑΤΩΝ  ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΕΙΝΑΙ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.

 

   Η  Διοίκηση της ΠΟΕΜ καταγγέλλει  την απαράδεκτη  τροπολογία  του Υπουργείου Εργασίας  που ψηφίστηκε στη βουλή , με την οποία  ο εκάστοτε υπουργός εργασίας ρυθμίζει  τον   κατώτατο  μισθό  και      ημερομίσθιο στον ιδιωτικό τομέα,  ερήμην  των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των εργαζομένων.

 

Η κυβέρνηση   εφαρμόζει  και θριαμβολογεί  για   ότι  ως αντιπολίτευση   το  2013 καταψήφιζε και  στηλίτευε    και  για άλλη μια φορά   εμπαίζει  με τον χειρότερο τρόπο  τους εργαζόμενους.

 

Η διαμόρφωση του κατώτατου μισθού  και ημερομισθίου   πρέπει να ορίζονται από την ΕΓΣΣΕ,  τις  κλαδικές και ομοιοεπαγγελματικές  συμβάσεις  και την ελεύθερη διαπραγμάτευση  μεταξύ  συνδικαλιστικών οργανώσεων και εργοδοτών.

 

Όποια  άλλη  τακτική είναι ωμή   κυβερνητική παρέμβαση στα  εισοδήματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, με σκοπό την αφαίμαξη  του  κόσμου της μισθωτής εργασίας ακόμη και  αυτών  που έπαιρναν  τον « καταργημένο υποκατώτατο  μισθό».  Διότι,  εξ αιτίας της κατάργησης  του αφορολόγητου οποιαδήποτε πενιχρή  αύξηση  δοθεί εξανεμίζεται.

 

Η  Διοίκηση της ΠΟΕΜ απαιτεί:

 

την  κατάργηση όλων των μνημονιακών  νόμων , που οδήγησαν την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους  σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο.

 

Ελεύθερες  συλλογικές διαπραγματεύσεις   χωρίς  περιορισμούς και παρεμβάσεις.

 

Καλεί τους εργαζόμενους στο κλάδο του μετάλλου σε αγωνιστική  ετοιμότητα  για την υπογραφή των  κλαδικών συλλογικών συμβάσεων.

                               

                                               Η   ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ  ΠΟΕΜ