Ενημέρωση

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΕΜ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ κ.ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ

 

Προς

     Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης

     κ.Αναστάσιο Πετρόπουλο

 

 Θέμα:  Aίτημα συνάντησης για Ναυπηγεία Ελευσίνας

 

Κύριε Υφυπουργέ,

 

             Με επιστολή του , το Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας, σας ενημερώνει  για την αδιέξοδη κατάσταση που βρίσκονται, χωρίς δική τους ευθύνη,  εξ αιτίας της εφαρμογής  του Ν.3846/12 από τον ΕΦΚΑ, ο οποίος δεν παραλαμβάνει  Α.Π.Δ   από  τις επιχειρήσεις που έχουν  ληξιπρόθεσμες   και μη ρυθμισμένες οφειλές. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι οι εργαζόμενοι να είναι ανασφάλιστοι.

 

Κύριε  Υφυπουργέ,

 

               Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, παρά  τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν, για τη συνέχιση της λειτουργίας των Ναυπηγείων,  αν και  τους οφείλονται δεδουλευμένες αμοιβές  πολλών χρόνων, βρίσκονται  αυτή τη στιγμή ανασφάλιστοι  αυτοί και οι οικογένειες τους.

Εξ αιτίας αυτής της κατάστασης  δημιουργούνται πολλά προβλήματα σε ανθρώπους που θέλουν να συνταξιοδοτηθούν ή  σε νέους εργαζόμενους που θέλουν να βγάλουν  βιβλιάριο ασθενείας.

 

Κύριε Υφυπουργέ,

 

         Επειδή οι  εργαζόμενοι δεν φέρουν  καμία ευθύνη γι΄αυτή τη κατάσταση που τους δημιουργεί πρόσθετη ανασφάλεια, ζητούμε άμεσα συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να  συζητηθούν  και να  διευθετηθούν  τα σοβαρότατα προβλήματα που  έχουν προκύψει.

 

                                                  Για την Ε.Ε της Π.Ο.Ε.Μ

                               Ο Πρόεδρος                                   Ο Γ.Γραμματέας

                              Δημήτρης Τσόκας                              Μάρκος Κοντιζάς