Ενημέρωση

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ,ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ 8ΜΗΝΗΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ 8ΜΗΝΙΤΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥΣ.

 

Η Διοίκηση της  ΠΟΕΜ καταγγέλλει  τον Διευθυντή του  Λιγνιτικού  Κέντρου Μεγαλόπολης για την άσκηση τρομοκρατικής πίεσης στον συνδικαλιστή  του Σωματείου Μετάλλου Τρίπολης και μέλος της ΠΟΕΜ, Ρέτζιο  Στέφανο, εργαζόμενο με 8μηνη σύμβαση στην ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

Συγκεκριμένα:

Ο συνάδελφος Στέφανος Ρέτζιος, καθώς και όλοι οι 8μηνήτες εργαζόμενοι στη ΔΕΗ δεν έλαβαν  ολόκληρο το δικαιούμενο δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα , καθώς η ΔΕΗ  τα περιέκοψε.

Κατόπιν αυτού  η ΠΟΕΜ,το Εργατικό Κέντρο Τρίπολης και συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ από το εργοστάσιο της Μεγαλόπολης, συμφωνήσαμε και παροτρύναμε  τον συν.Ρέτζιο Στέφανο στην υποβολή μήνυσης στο Α.Τ.Μεγαλόπολης στις 12/4/18, για τη μη , «καταβολή ολόκληρου του Δώρου Πάσχα» .

Αναμένοντας την απόφαση της Δικαιοσύνης ο συν.Ρέτζιος Στέφανος έλαβε γραπτή επιστολή στις 23.5.18, από τον  Διευθυντή Κ.Σ.Γίδη, του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης με την οποία τον καλεί να απολογηθεί γραπτώς γιατί υπέβαλε  μήνυση διεκδικώντας  το δικαίωμα του  σε πλήρες δώρο, καθώς και το δικαίωμα  όλων των χιλιάδων 8μηνιτών.

Εξηγήσεις  που να  δικαιολογούν την περικοπή  του δώρου ουδέποτε λάβαμε.

Αντίθετα  μας είχαν δοθεί υποσχέσεις για διόρθωση της αδικίας σε βάρος των 8μηνητών.

Καταγγέλλουμε  την πρακτική του Διευθυντή κ.Κ.Σ.Γίδη και καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας και το Υπουργείο Εργασίας να  πάρουν θέση και να τον συνετίσουν για να μη θερίσουν θύελλες.