Ενημέρωση

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΒΟ

 

 

                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΒΟ

       Μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες της Μακεδονίας, η ΕΛΒΟ,  κινδυνεύει με κατάρρευση μέσα από την συνεχή απαξίωση και αδιαφορία της πολιτείας.

       Το σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει, προκαλεί εκτός των άλλων, και αδυναμία του κατασκευαστικού προγράμματος 309 φορτηγών αυτοκινήτων για τις ένοπλες δυνάμεις της Κύπρου.

       Η αδιαφορία της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα των Υπουργείων Οικονομικών και ΄Αμυνας να αναλάβουν πρωτοβουλίες και αποφάσεις οικονομικής ρευστότητας της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας ΕΛΒΟ, οδηγεί στην λειτουργική και παραγωγική διάλυση του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη και προφανώς στο ξεπούλημά του μέσω “στρατηγικού επενδυτή“.

       Καλούμε την Κυβέρνηση άμεσα να δώσει λύση στα συσσωρευμένα προβλήματα που, οι κυβερνητικές πολιτικές προκάλεσαν στην ΕΛΒΟ.

       Να διασφαλίσει άμεσα την αναπτυξιακή και παραγωγική λειτουργία της ΕΛΒΟ καθώς και την απασχόληση των 500 υψηλής εξειδίκευσης εργατοϋπαλλήλων μέσα στις σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές που έχει αναπτύξει και που μπορεί να παράγει παντός τύπου οχήματα (φορτηγά, τεθωρακισμένα, τζιπ, λεωφορεία κ.λ.π.).

       Η Μακεδονία δεν αντέχει άλλη ανεργία.

       Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε με αγώνες στην “άγρια δύση“ ανατροπής των εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.

       Τα Συνδικάτα μας καθίστανται κοινωνικοί πρωταγωνιστές.

       Εμείς αποτελούμε την κινητήρια κοινωνική δύναμη αποτροπής των    δυσμενών εξελίξεων στην ΕΛΒΟ, όσο η Κυβέρνηση και οι Υπουργοί της δεν αντιλαμβάνονται ότι με τις φιλελεύθερες αντιλήψεις τους καθίστανται παθητικοί θεατές και κατ΄ουσίαν αποφασίζουν οι πολυεθνικές, οι τραπεζίτες, οι επιχειρηματίες.

       Συνεχίζουμε τους αγώνες όσο μας συνθλίβουν και μας μαστιγώνουν αυτές οι αντεργατικές πολιτικές.

       Ενωμένοι απορρίπτουμε την κοινωνία των αριθμών και της αγοράς.

Δυναμώνουμε την κοινωνία των ανθρώπων και της αλληλεγγύης.

 

 

               Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Μ.