Ενημέρωση

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΣΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

 

                                                                                                                   

 

                                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ    7/1/2011

 

Συνάδελφοι,

 

         Με απόφαση της  Διοίκησης της ΠΟΕΜ, προκηρύσσουμε  24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 12-1-11 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος στο Υπουργείο Οικονομικών,ώρα 13:00, αντιδρώντας  στη βάρβαρη  κυβερνητική πολιτική  κατάργησης  των εργασιακών δικαιωμάτων  στα Ε.Α.Σ.

Καλούμε  με την ίδια απόφαση τα Σωματεία  εργαζομένων  της ΕΑΒ και της ΕΛΒΟ να οργανώσουν  και να εκφράσουν  την αλληλεγγύη τους και την συμμετοχή τους στην  συγκέντρωση της  πλατείας Συντάγματος με απεργιακή κινητοποίηση. Η μορφή της  απεργιακής κινητοποίησης θα καθορισθεί  από τα σωματεία  ΕΑΒ και ΕΒΟ ώστε να εξασφαλισθεί  η μαζική συμμετοχή  των εργαζομένων στην απεργιακή  μας συγκέντρωση  στο Σύνταγμα.

 

 ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

 

  • καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική  ξεπουλήματος των αμυντικών βιομηχανιών σε ιδιώτες «επενδυτές»
  • Η  εθνική  Άμυνα της χώρας μας δεν εκποιείται. Συνεχίζουμε  να αγωνιζόμαστε για την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των Αμυντικών Βιομηχανιών.
  • Απαιτούμε  να αποσυρθεί  τώρα   ο Ν.3891/10 που καταργεί τις συλλογικές μας συμβάσεις και την ιστορία των αγώνων μας για εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.
  • Να ανασταλούν – ακυρωθούν οι αποφάσεις απομάκρυνσης 400 εργαζομένων από τα ΕΑΣ διότι έτσι υπονομεύεται  κάθε παραγωγική αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας.
  • Να σταματήσει το δουλεμπόριο  των εργολαβιών στην ΕΑΒ  και να προσληφθεί μόνιμο παραγωγικό προσωπικό  για την εκτέλεση των κατασκευαστικών  και επισκευαστικών  συμβάσεων της εταιρείας.
  • Να ανατραπεί  η κυβερνητική πολιτική  της απαξίωσης των κοινωνικών  και εργασιακών μας δικαιωμάτων.

 

  • Οχι  στην αμφισβήτηση και υπονόμευση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

 

                        ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  12/1/11 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ  ΣΤΟ

                                 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ  ΩΡΑ 13:00

                                                                                            

Σ.Σ.  Η Διοίκηση της ΠΟΕΜ καλεί τα Δ.Σ των  Μεταλλουργικών Σωματείων Μελών μας να  εκφράσουν  με την παρουσία τους   την συναδελφική  τους αλληλεγγύη στην πλατεία Συντάγματος.