Ενημέρωση

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΊΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

            ΨΗΦΙΣΜΑ  ΣΩΜΑΤΕΊΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΉΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

 

Στην Αθήνα σήμερα 13/12/2010 στα γραφεία της ΠΟΕΜ, συναντήθηκαν τα Σωματεία μέλη  της ( ΕΑΒ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ,  Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου Μ.Β.Η) και  αποφάσισαν  να καταθέσουν  το παρακάτω ψήφισμα στα Υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας.

 

         Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης για την πρόσληψη συμβούλου αποκρατικοποίησης των Αμυντικών Βιομηχανιών και την πρόθεση της   να εκχωρήσει  σε ιδιώτες «επενδυτές» νευραλγικούς   εργοστασιακούς χώρους που  αφορούν την ίδια την Άμυνα της  χώρας.

         Καταγγέλλουμε  το υπό ψήφιση  νομοσχέδιο  διάλυσης και απαξίωσης  των

          Αμυντικών Βιομηχανιών και γενικότερα των ΔΕΚΟ,της ισοπέδωσης  των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

         Να αποσυρθεί  τώρα από το σχέδιο νόμου  η υπαγωγή των ΕΑΣ στο   

         Ν.3891/10

Κύριοι  Υπουργοί,

      Θεωρούμε εαυτούς θεματοφύλακες  της ύπαρξης, της λειτουργίας και της προοπτικής των εταιρειών της Αμυντικής Βιομηχανίας. – και δεν  επαφιόμεθα σε  κανένα ιδιώτη επενδυτή  που μοναδικό γνώμονα έχει την απομύζηση  του εθνικού πλούτου.

Στο παρελθόν  εμείς οι εργαζόμενοι ,φωτεινό παράδειγμα η  ΕΛΒΟ,βιώσαμε τέτοιου είδους  πολιτικές  που μόνο αποτέλεσμα  είχαν τον εκφυλισμό, τον μαρασμό και αφού απομύζησαν  κάθε παραγωγικό  κομμάτι απαξίωσαν εν τέλει  την ίδια την εταιρεία.

Υπογραμμίζουμε επίσης τον κίνδυνο απώλειας από την  Ε.Α.Β σημαντικών προγραμμάτων αξίας εκατοντάδων  εκατομμυρίων ευρώ  εξ αιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας επί σειρά   ετών  της Διοίκησης  και της πολιτικής ηγεσίας  να προσλάβει  το αναγκαίο προσωπικό.

            Την πολιτικοστρατηγική  πορεία των Αμυντικών Βιομηχανιών πρέπει να την χαράσσει και την προσδιορίζει το κράτος  και δεν επαφίεται σε όποιες άλλες επιλογές ή διαθέσεις.

     Δηλώνουμε  ότι θα μας βρείτε κάθετα  αντίθετους σε αυτές τις πολιτικές που υπονομεύουν   την ίδια την Άμυνα της χώρας , τα συμφέροντα των εργαζομένων και τις θέσεις εργασίας.

Κύριοι Υπουργοί,

         Τα ΕΑΣ η  ΕΛΒΟ   η ΕΑΒ και  η Μ.Β.Η να παραμείνουν  κρατικές Αμυντικές Βιομηχανίες, παραγωγικές και όχι μεσάζοντες συμφερόντων  των προμηθευτών, να τις ανατεθούν στην βάση των πραγματικών κα υπαρκτών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων όσα προγράμματα  χρόνια τώρα βρίσκονται σε αναμονή.

Προχωράμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις,  ανατροπής της πολιτικής  βαρβαρότητας.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΜ

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Ε.Α.Σ     Ε.Α.Β   ΕΛ.Β.Ο  Μ.Β.Η