Ενημέρωση

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΔΙΚΕΣ-ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ – ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΚΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

 

                                                                                                                30/11/09

 

                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

   ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΔΙΚΕΣ-ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ-ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΕΣ  ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

 

                     ΣΤΗΝ  ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ  ΑΣΠΡΟΠΟΥΡΓΟΥ

 

 

    Η  Διοίκηση της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο  ανακοίνωσε σήμερα 30/11/09  στο Σωματείο Εργαζομένων  το κλείσιμο  4 τμημάτων  της εταιρείας  και  την  απόλυση και των 16 εργατοτεχνιτών σε αυτά.  Ήδη  εντός τριών ωρών από  την ανακοίνωση  είχε αρχίσει  τις απολύσεις των 16 εργατοτεχνιτών.

    Η Διοίκηση της ΠΟΕΜ καταγγέλλει  ως παράνομες και καταχρηστικές τις αιφνιδιαστικές  αποφάσεις που επιχειρούν αυθαίρετα να φέρουν προ τετελεσμένων  γεγονότων  το Σωματείο και τους εργαζόμενους.

 

   Καλούμε  την Διοίκηση της Χαλυβουργίας να αναστείλει  τις απολύσεις  και σε πνεύμα  καλόπιστου διαλόγου και  όχι προαποφασισμένων γεγονότων να διαβουλευθεί τρόπους αντιμετώπισης των όποιων προβλημάτων με την  διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Να σημειώσουμε ότι οι αποφάσεις για το κλείσιμο των  παραπάνω τμημάτων δημιουργούν εκτός των συνεπειών των απολύσεων και κίνδυνο  της ασφάλειας του προσωπικού και των εγκαταστάσεων διότι  είναι τμήματα που ελέγχουν , συντηρούν, επισκευάζουν και παρεμβαίνουν άμεσα στην οποιαδήποτε βλάβη ή πρόβλημα ασφάλειας  προκύψει.

 

   Καλούμε επίσης  το Υπουργείο Εργασίας άμεσα να παρέμβει  στην  κατεύθυνση άμεσης  αναστολής των απολύσεων.

 

H  ΠΟΕΜ   στηρίζει  και συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που  έχει  κηρύξει  το σωματείο εργαζομένων στην Ελληνική  Χαλυβουργία την Τετάρτη  2/12/09

 

 

                                      Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Μ