Ενημέρωση

3ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ

 

                                                                                                    ΠΕΙΡΑΙΑΣ 30/11/09

 

                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

    Μ΄ απόφαση του Δ.Σ της ΠΟΕΜ, προκηρύσσουμε   3ωρη  Πανελλαδική στάση  εργασίας  12:00-15:00  στις  8/12/09, ημέρα Τρίτη  στον Ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο και πορεία  διαμαρτυρίας στην Αθήνα, εκφράζοντας την στήριξη και αλληλεγγύη  στους εργαζόμενους  των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που δοκιμάζονται  από την  αντιμετώπιση της εργοδοτικής Γερμανικής  εταιρείας  Τyessen Krupp.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 

Καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων και του δώρου Χριστουγέννων  σε  όλους τους εργαζόμενους (1300) των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Ήδη  160 εργαζόμενοι του Ναυπηγείων είναι απλήρωτοι για 8 μήνες.

 

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι  στους εργαζόμενους  και στην επικίνδυνη για το Ναυπηγείο  στάση της Tyessen Krupp.

Να σταματήσουν  τώρα οι επιχειρούμενες διαλυτικές ενέργειες εις βάρος των παραγωγικών δραστηριοτήτων του Ναυπηγείου και να υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις  για   Ναυπηγείο ενιαίο  με όλες τις δραστηριότητες

 

  • Μετά την εκφρασμένη θέση της ιδιοκτήτριας Γερμανικής  εταιρείας για αποχώρηση από  τον Σκαραμαγκά, η πρόταση για ενιαίο φορέα Ναυπηγικής Βιομηχανίας με την συμμετοχή  του Δημοσίου είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε.

 

Να σημειώσουμε ότι  η απεργιακή κινητοποίηση γίνεται σε μία περίοδο  όπου όλος ο Ναυπηγοεπισκευαστικός κλάδος δοκιμάζεται  από υποαπασχόληση.

Ιδιαίτερα στη  Ναυπηγοεπισκευαστική  Ζώνη  υπάρχει εκρηκτική  ανεργία  εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης που επηρεάζει  έντονα την Ναυτιλία.

 

 

 

                            Η   ΔΙΟΙΚΗΣΗ   ΤΗΣ  Π.Ο.Ε.Μ