Ενημέρωση

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤ – ΒΙΝΤΕΡ

             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΟΠΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΔΙΑΜΑΝΤ ΒΙΝΤΕΡ –

63 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.

 

Η λαίλαπα των απολύσεων της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της συρρίκνωσης της βιομηχανικής παραγωγής και της απόγνωσης των βιομηχανικών εργατών, συνεχίζεται με ιδιαίτερα έντονο ρυθμό.

Χθές, οι εκπρόσωποι της  βιομηχανικής εταιρίας ΔΙΑΜΑΝΤ ΒΙΝΤΕΡ (παράγει κοπτικά εργαλεία), στη Θήβα, ανακοίνωσαν κατά την διάρκεια τριμερούς σύσκεψης στην Επιθεώρηση Εργασίας της Θήβας, το κλείσιμο του εργοστασίου και την απόλυση 63 εργαζομένων, επικαλούμενοι μείωση πωλήσεων, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Κλείνοντας τις παραγωγικές εγκαταστάσεις, οι εκπρόσωποι της εταιρίας δήλωσαν ότι θα διατηρηθεί το εμπορικό τμήμα, εισάγοντας τα κοπτικά εργαλεία από άλλα εργοστάσια του ομίλου.

Καταγγέλουμε σε όλο τον μεταλλουργικό κλάδο την εργοδοτική απόφαση, που με πρόσχημα την μείωση των κερδών, κλείνει μια βιομηχανία με 40 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, μεταφέροντας την παραγωγή σε χώρες φτηνότερου εργατικού κόστους

 

Δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα.

 

Στην πρόσκληση της εταιρίας για διαβουλεύσεις του τρόπου των απολύσεων, αρνούμαστε κάθε συμμετοχή.

Συμμετέχουμε σε διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους της εταιρίας, με αποκλειστικό θέμα την συνέχιση της παραγωγικής λειτουργίας της εταιρίας και της απασχόλησης του προσωπικού.

 

Περιφρουρούμε το εργοστάσιο και τις εγκαταστάσεις.

 

Δεν θα επιτρέψουμε την επιχειρούμενη λεηλασία και τις προσπάθειες «πειρατικής» εξαγωγής προϊόντων, υλικών και μηχανημάτων.

 

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην δουλειά και στη ζωή.

 

Καλούμε το Υπουργείο Απασχόλησης, να αναλάβει  άμεσα πρωτοβουλίες αναστολής των εργοδοτικών προθέσεων και αποφάσεων.

 

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

 

                                       Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΜ